El Barça posa fi a la bona ratxa del València com a local en Lliga (64-80)

Els de Ponsarnau no perdien a la Fonteta en competició nacional des del 22 de novembre

Mike Tobei i Oriola
Mike Tobey, amb 20 de valoració i 13 punts ha estat el millor dels de Ponsarnau. / Miguel Ángel Polo (València Basket).

El València Basket ha tornat a la competició domèstica amb derrota (64-80) a la Fonteta contra un dels rivals més durs de la Lliga Endesa, el Barcelona. Els dos conjunts han començat imprecisos, acumulant pèrdues i errades, però amb els culers marcant el ritme del partit pràcticament des del principi.

La falta de concentració s’ha fet palesa en els dos equips que venen de jugar en l’Eurolliga amb bons resultats (Khimki 68 - València Basket 77; Olimpia de Milà 56 - Barcelona 72), però els homes de Jasikevicius s’han centrat més ràpidament, s'han apropiat de la pista i han desenvolupat un bàsquet més fluid i més encertat tant en atac com en defensa.

A més, a les baixes dels dos capitans, Dubljevic i Sam Van Rossom, amb les que ja comptava el València Basket, s’ha afegit la de Hermansson que s’ha retirat amb problemes en el turmell dret al llarg del segon quart. Encara així, els taronja no li han perdut la cara al partit evitant que els catalans es distanciaren excessivament fins que en la recta final del segon quart, han marcat les diferències (29-41)

Els de Ponsarnau necessitaven una reacció perquè el partit no s’escapara definitivament, i esta ha arribat en el tercer quart. A la represa han eixit més concentrats, i han aconseguit retallar les distàncies amb un parcial de 12-2 però s’han estavellat contra la presència física i la bona defensa del Barça. L’últim quart no ha fet més que evidenciar les diferències entre els dos equips, marcant la major distància en el marcador (+16) favorable als de Jasikevicius a la finalització del partit.

Mike Tobey, amb 20 de valoració i 13 punts ha estat el millor dels de Ponsarnau. El Barcelona li té presa la mesura a la Fonteta, on han guanyat els seus últims quatre enfrontaments contra els taronja, incloent el 66-71 en l’enfrontament de l’EuroLliga d'aquesta mateixa temporada.