Aprovada una fase final per a l'ACB amb 12 equips

Així queden enquadrats els equips en la fase final (Acb)

L'ACB ja disposa d'una ruta per a seguir per a la represa del campionat de lliga després de la suspensió a causa de la crisi per la Covid-19. Reunits en assemblea telemàtica aquest dilluns de matí, els 18 clubs que formen la competició han aprovat de manera unànime la disputa d'un torneig final en una seu única, sempre condicionat a l'evolució de les mesures decretades per les autoritats sanitàries.

Els punts que s'han acordat són els següents:

- Establir junt amb les autoritats competents un protocol sanitari per a la represa dels entrenaments i de la competició que garantisca la salut de tots els participants en la competició.

- Donar per acabada la lliga regular sense que es produïsquen descensos a la LEB Or.

- Decidir el títol de la Lliga Endesa 2019-2020 a través d'una fase final que disputaran els dotze primers classificats de la lliga regular.

- Disputar el torneig en una seu única.

- Els pròxims dies es designarà la seu i s’agafarà com a primer criteri la garantia del compliment de les directrius marcades per Sanitat.

- Es tria un mínim de tres setmanes de preparació abans de la represa de la competició.

- Es fixa el 31 de maig com a data màxima per a decidir si es disputa la fase final o si es dona per conclosa la competició en funció de les mesures preses per les autoritats.

- Establir el 10 de juliol com a data màxima per a acabar la lliga.

- Si es donara per conclosa la competició el 31 de maig, el títol de la Lliga Endesa quedaria desert.

La fase final preveurà un format de play-off entre els dotze millors equips i oferirà un total de 33 partits disputats al llarg de dues setmanes. Sembla que el torneig es podria disputar a les Illes Canàries o a Andorra, s'organitzarà en dos grups de sis. Cada equip disputarà cinc partits, un contra cada equip rival del seu grup. Els dos primers classificats de cada grup s'enfrontaran en semifinals i els guanyadors disputaran la final en els dos casos a partit únic.

D'aquesta manera, i seguint els criteris de distribució equivalent al format de play-off, el València Basket queda enquadrat en el Grup B, on tindrà com a rivals el Reial Madrid, el Casademont Girona, el MoraBanc Andorra, el San Pablo Burgos i el Herbalife Gran Canària.

Una vegada s'ha oficialitzat aquest acord, el president de l'ACB, Fernando Martín, ha agraït a tots els clubs la seua confiança i que hagen deixat de costat els interessos individuals per a buscar el bé comú de l'associació. Per acabar, ha recalcat que s'estarà en contacte permanent amb el CSD i les autoritats sanitàries per a garantir la salut de jugadors, entrenadors, àrbitres i la resta de participants en aquesta fase final.

També et pot interessar

stats