Anna Gómez: "Res millor que jugar a casa, la meua primera opció ha sigut el València Basket"

La nova base de l'equip taronja, que té 32 anys, fitxa per a dues temporades.

Anna Gómez, la nova base del València Basket
Anna Gómez, la nova base del València Basket

Anna Gómez, base valenciana d'1,78 metres als seus 32 anys torna a sa casa, a València. Natural d'Alfara del Patriarca, va jugar de jove en el Ros Casares, d'on se'n va haver d'anar quan tenia 17 anys. Lluirà el número 4 i, de moment, té fitxa per a dos anys encara que no descarta poder acabar la seua carrera a València, segons afirma: "amb la família, perquè... on millor que estar a casa".

De fet, en la seua presentació ha comentat haver estat pendent des de fa temps del projecte del València Basket, del qual comenta: "esta ciutat es mereixia este projecte no només pel que es puga fer sinó també perquè és un referent per a totes les xiquetes que es puguen veure reflectides en jugadores d'alt nivell, com jo vaig poder fer", diu en referència al seu pas pel Ros Casares. Gómez afegeix: "I quan va començar la fase d'ascens, estava pendent la meua família i hi vaig tindre un primer contacte perquè sabia que la meua primera opció sempre seria el València Basket".

De fet, Anna ha remarcat la importància que el club promoga el retorn de jugadores valencianes al club: "els millors anys són quan eres xicoteta, quan crees una família, com jo la vaig viure al Ros Casares, i és el missatge que vull donar a qualsevol xiqueta de L'Alqueria".  Es completa així una aposta per jugadores valencianes com María Pina, Irene Garí, Esther Díaz o Rebeca Cotano.

El president del club, Vicente Solà, en la presentació de la jugadora, ha dit: "torna a casa per a continuar brillant en l'elit, estem molt il·lusionats amb aquest projecte i, com va passar amb Maria Pina, volem poder donar l'oportunitat a les millors jugadores valencianes que estaven fora, per a poder tornar a la terra que les va veure nàixer".

Anna Gómez va jugar en les categories inferiors del Ros Casares i en el 2004 va haver de desplaçar-se a Eivissa per a jugar en la lliga femenina en el Puig d'en Valls. Va passar pel San José de Lleó, el Sedis Bàsquet, l'Universitari Ferrol, el Bosco, el Burgos i el Bembibre, fins que la temporada 2016-2017 va participar a la lliga belga, amb el BC Belfius Namur. Després d'una temporada a l'estranger, la jugadora, internacional amb les categories inferiors de la selecció, va tornar a Espanya de la mà del Gernika KESB la temporada passada i per a la que ve s'incorpora ara al València Basket.

L'acte de presentació ha tingut lloc a l'hospital IMED de Burjassot, on Pedro Tomás, gerent de l'empresa, ha anunciat el patrocini al club: "és emocionant cobrir esta parcel·la i col·laborar amb clubs i entitats esportives que es basen en l'esforç i el treball en equip".

També et pot interessar

stats