Adeu a les 'finestres' en el bàsquet

La FIBA i l'Eurolliga han acordat "evitar qualsevol encavalcament en el calendari de les competicions de seleccions nacionals i la de clubs en la temporada 2023-2024"

El seleccionador espanyol, Scariolo, és l'entrenador d'un equip d'Eurolliga, la Virtus de Bologna
El seleccionador espanyol, Sergio Scariolo, és l'entrenador d'un equip d'Eurolliga, la Virtus de Bologna / Federació Espanyola de Bàsquet

La Federació Internacional de Bàsquet (FIBA) i l'Eurolliga han anunciat un acord aquest dilluns perquè no hi haja encavalcament entre les competicions de seleccions nacionals i les de clubs, un acord que començarà a aplicar-se en la temporada 2023-2024.

Les dues entitats han confirmat que "continuaran debatent durant els pròxims dotze mesos per a aconseguir solucions mútuament acceptables pel bé del bàsquet a Europa i a tot el món".

Aquest acord fa referència a les conegudes com a finestres, les fases de classificació per als tornejos de seleccions que es disputen durant la temporada i per a les quals es paren les lligues nacionals i l'Eurocup, però no l'Euroleague ni l'NBA.

Així, com coincidien els partits de l'Eurolliga amb els de les seleccions, no hi podien acudir els jugadors involucrats en la competició continental.

També et pot interessar

stats