Adeu a la Copa abans d'hora (83-86)

El València Baskets'ha refet a una primera part nefasta amb un gran tercer quart, però la remuntada s'ha quedat a mitges

Els jugadors taronja, desolats
Els jugadors taronja, desolats / Efe

El València Basket s'ha acomiadat de la Copa del Rei de Granada abans del que estava previst, en perdre en els quarts de final contra l'UCAM Múrcia per 83-86. L'equip taronja s'ha refet a una primera part nefasta amb un gran tercer quart, però la remuntada s'ha quedat a mitges. Els murcians, que tornaven a aquesta competició 26 anys després, són els tercers semifinalistes i se sumen al Tenerife i el Reial Madrid.

El partit ha tingut dues cares ben diferents. En la primera part, l'UCAM Múrcia ha fregat l'excel·lència i ha anul·lat un València Basket desconegut que se n'ha anat al descans amb un desavantatge de 19 punts (33-52). La remuntada semblava impossible, no només pel resultat, sinó també per les sensacions que transmetien els jugadors de Joan Peñarroya.

Però en la represa, en a penes quatre minuts, l'equip taronja ha capgirat la situació amb un parcial de 21-0 (54-52), guiats per un Rivero estel·lar. El que semblava un miracle s'havia aconseguit en un tres i no res, però encara quedava molt de temps. L'equip de Sito Alonso no trobava la cistella amb tanta facilitat com en el primer acte i el tercer quart ha conclòs amb un marcador de 31-9 i el València Basket per davant (64-61).

El més difícil ja estava fet, però calia consolidar la remuntada. Llavors ha aparegut McFadden, que ha assumit la la responsabilitat en el seu equip, però Dimitrijevic i Prepelic han respost per a prolongar la incertesa d'un partit d'alt voltatge que apuntava a final d'infart. I així ha sigut, amb alternances en el marcador fins a la fi. McFadden, des del tir lliure, ha posat els murcians amb un avantatge de tres quan faltaven pocs segons per al final i el València Basket ha errat dos triples per a forçar la pròrroga. La primera gran sorpresa de la Copa era ja un fet.