Adeu a la Copa (95-76)

El València Basket ha caigut en semifinals contra el Reial Madrid, en un duel marcat per un tercer quart nefast (32-16)

Brandon Davies, en una acció d'atac
Brandon Davies en una acció d'atac / Efe

El València Basket s'ha acomiadat de la Copa del Rei en les semifinals, després de caure clarament contra el gran favorit al títol, el Reial Madrid, per 95-76. L'equip taronja li ha plantat cara fins al descans, però un mal tercer període (32-16), ha acabat condemnant-lo. Els madrilenys continuen sent la bèstia negra taronja en la competició del KO, ja que els han derrotat en les sis ocasions en què s'han enfrontat.

El Madrid ha començat dominant sota l'anella, amb Tavares i Poirer imposant la seua llei. La resposta taronja estava en Branndon Davies, que s'ha allunyat de la pintura per a encistellar des de fora. Dos triples seus han servit per a tallar l'arrancada blanca, però dues faltes personals massa ràpides l'han enviat a la banqueta. Un parcial de 13-0 ha disparat els de Chus Mateo (23-10), però un 0-7 ha apretat el marcador a la fi del primer quart (23-17).

El guió s'ha mantingut en el segon període, amb un Reial Madrid més encertat de cara a la cistella, que tractava d'escapar-se en el marcador, i un equip taronja sempre a remolc. Xabi López-Arostegui, amb un triple, ha situat el seu equip a només tres punts. I en l'acció següent ha tingut una esmaixada per a situar-se a només un, però inexplicablement l'ha errada i el que ha arribat ha sigut un parcial de 5-0 en contra, per a deixar el marcador al descans en 48-39.

En la represa, l'equip taronja ha eixit adormit i els blancs ho han aprofitat per a deixar el partit vist per a sentència. Un parcial de 32-16 ha fet inútil la reacció dels de Mumbrú en els últims minuts, liderats per un Justin Anderson, que s'ha passat massa minuts a la banqueta, i un Davies llastat per les faltes. Amb un resultat tan ampli, l'arbitratge, més permissiu amb el Reial Madrid, no pot servir com a excusa.