Aclaparadora victòria del València Basket contra el Zenit en Eurolliga

Els de Ponsarnau vencen per 62-91 els de Xavi Pascual i segueixen en la lluita pels play-offs.

El jugador del València Basket, Joan Sastre, ha tornat a la pista dos mesos després de la seua lesió.

Tercera victòria consecutiva del València Basket en Eurolliga. Al Sibur Arena de Sant Petersburg, l'equip taronja ha guanyat de forma contundent, 62-91, al Zenit en la jornada 26 de la competició europea. Els de Ponsarnau han aconseguit la victòria que fa catorze davant el quart classificat de la taula i segueixen en la lluita pels llocs de play-off.

Al Sibur Arena, el jugador taronja Joan Sastre ha tornat a la pista dos mesos després de la seua lesió i ho fa fent formant part del cinc inicial d'aquest duel contra els de Xavi Pascual. El València Basket s'ha mostrat molt actiu i posat en el partit des dels primers compassos, amb una bona defensa i uns destacats Kalinic, Williams i Bojan Dubljevic. Els valencians han rebut la resposta dels russos amb la direcció del base canadenc del Zenit, Kevin Pangos, que han aprofitat diverses errades dels taronja. Així i tot, els de Ponsarnau s'han adjudicat el primer quart per 19-22

A l'inici del segon temps, una cistella del jugador del Zenit, Billy Baron, ha fet possible l'empat. Els valencians han reaccionat i s'han tornat a posar per davant, encara que ha hagut precipitació en el tir dels taronja, que ha impedit distanciar-se de forma considerable en el marcador. A meitat d'aquest temps, el Zenit s'ha avançat per primera vegada després dels tirs lliures de Zakharov. Ara bé, el base belga del València Basket, Sam Van Rossom, amb tres llançaments seguits i set punts, ha trencat la dinàmica i ha retornat l'avantatge als valencians. Al descans, marcador de 41-44

L'inici del tercer quart ha estat marcat per diverses errades seguides en atac dels valencians. Ara bé, s'han aconseguit refer. A meitat del temps, després de les cistelles de Williams i Sastre, han aconseguit el seu màxim avantatge fins a eixe moment, d'onze punts. El València Basket s'ha mostrat molt superior en els últims instants d'aquest tercer quart i ha aprofitat els dubtes de l'equip rus, amb un parcial de 3-14. El quart ha conclòs amb resultat de 50-62.

Els taronja han aconseguit mantindre la dinàmica en els primers minuts de l'últim temps, davant un Zenit que ha perdut Zakharov, després que se li xiulara la cinquena falta. Els de Ponsarnau, amb una bona defensa, han seguit incrementat el seu avantatge, que era ja 27 punts a tres minuts per al final. L'equip de Xavi Pascual no ha pogut frenar l'eficàcia i els triples dels taronja i l'últim, llançat per Sam Van Rossom, ha deixat el marcador en 62-91.