18 de juny: decisió final

El València Basket sabrà dimarts quina competició europea disputarà la pròxima temporada.

Les opcions de disputar l'Eurolliga passen perquè l'Alba Berlín no accepte pagar el cànon

Els jugadors taronja, després d'un partit d'Eurolliga a la Fonteta
Els jugadors taronja, després d'un partit d'Eurolliga a la Fonteta / València Basket

Calma tensa al València Basket. El dilluns 17 i el dimarts 18 els propietaris de l'Eurolliga es reuniran a Barcelona. Entre altres qüestions, decidiran a quins equips els donen les invitacions per a participar la pròxima temporada.

Una vegada Paris Basketball ha confirmat la seua participació després de guanyar l'Eurocup, queda clar que dels qui la van jugar la temporada passada en sobra un.

Estrela Roja i Partizan continuaran disputant-la. Tenen dos pavellons que s'omplin sempre, projectes esportius potents i Belgrad sempre ha estat ahí quan se'ls ha necessitat; per exemple, per acollir al Maccabi.

Amb tot, Virtus Bolonya, Alba Berlín i València Basket lluiten per dos invitacions. Els taronja han acceptat les condicions que s'imposen als conjunts que poden ser convidats, però la decisió final la prendran els clubs que són propietaris de la competició.

El problema és que Espanya ja té tres equips (Reial Madrid, Barça i Baskonia), mentre que Alemanya (Bayern) i Itàlia (Olimpia Milà), sols un. Ara bé, la Virtus, tot i perdre el patrocinador principal, sembla que assumirà el cànon.

El que no ho té tan clar és l'Alba Berlín. Els alemanys asseguraven tindre una invitació fins al 2025 firmada per l'anterior CEO, Jordi Bartomeu, però aquest document no l'ha vist ningú. A més, esportivament saben que no donen el nivell. Enguany han sigut cuers amb només cinc victòries.

750.000 euros més els drets d'arbitratge: al voltant d'un milió d'euros hauran de pagar els equips que opten a una invitació per a disputar la pròxima Eurolliga. Mentrestant, el València Basket continua esperant. No és el mateix confeccionar una plantilla per a jugar l'Eurolliga que per a disputar l'Eurocup.

També et pot interessar

stats