La pel·lícula bosniana 'So she doesn't live', Palmera d'Or de la 36 Mostra de València

El Premi À Punt del públic ha sigut per a la producció libanesa Broken keys

Fragment de la pel·lícula 'So she doesn't live'
Fragment de la pel·lícula 'So she doesn't live' / La Mostra de València

La 36a edició de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani arriba a la seua fi. El jurat ha atorgat el màxim guardó, la Palmera d’Or, a la pel·lícula bosniana So she doesn't live, dirigida i produïda per Faruk Lončarević. Reconeixen que aquest film proposa a l’espectador una reflexió sobre una societat que no s'ha recuperat de la violència del passat i que, per això, “està condemnada a repetir-la incessantment".

Durant deu dies, la Mostra de València ha oferit una panoràmica de les diferents i més recents propostes narratives i visuals del cine que abasta el Mediterrani. Així, aquest festival es consolida ja com “la gran cita valenciana per als amants del cinema”, amb una proposta audiovisual “cuidada i dinàmica”, segons destaca l’organització. 

La Palmera de Plata ha sigut per a Le monde après nous, òpera prima del director francés Louda Ben Salah-Cazanas. El director proposa un retrat generacional amb un marcat accent social. En opinió del jurat, mereix el premi per tractar “amb molta honestedat” les relacions íntimes, “en imprimir una càrrega poètica en aparença lleugera i, en canvi, carregada de complexitat”.

D’altra banda, el premi À Punt del públic a la pel·lícula de la Secció Informativa millor valorada per les persones assistents ha sigut per a Broken keys. Aquesta producció libanesa dirigida per Jimmy Keyrouz està ambientada el 2014, en una ciutat d'Orient Mitjà assetjada per un grup extremista de l’ISIS que ha prohibit les formes de vida i la música modernes. 

A més, el jurat ha concedit els següents premis: millor direcció per a Alex Camilleri per Luzzu; millor guió per a Sonia Liza Kenterman i Tracy Sunderland per Tailor; millor interpretació femenina per a Bassant Ahmed i Basmala Elghaiesh ex aequo per Souad; millor interpretació masculina per a Dimitris Imellos per Tailor; millor fotografia per a Dusan Joksimovic per Heavens Above i millor banda sonora per a Nikos Kypourgos per Tailor.

 

 

També et pot interessar

stats