Comença MICE, el festival itinerant que aproxima l’audiovisual a les aules

À Punt és el mitjà oficial d’aquesta sèptima edició, que tindrà lloc fins al 23 de febrer.

Comença MICE, el festival itinerant que aproxima l’audiovisual a les aules
Comença MICE, el festival itinerant que aproxima l’audiovisual a les aules

Aquest dijous comença la sèptima edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE), un festival itinerant que aproxima l’audiovisual a les aules. À  Punt  Mèdia és el mitjà oficial d’aquest festival, que mostra pel·lícules realitzades per alumnes en entorns d’aprenentatge que tindrà lloc fins al 23 de febrer.

Els curtmetratges que es presenten han sigut creats per estudiants de 30 municipis valencians. La mostra fa valdre l’ús dels mitjans audiovisuals com a eina bàsica d’aprenentatge i projecta curtmetratges realitzats i protagonitzats per xiquets, xiquetes i joves als centres educatius. La majoria són de la Comunitat Valenciana, però arriben treballs d’arreu del món.

Els projectes obrin les aules al món de la imatge, els ajuden a aprendre els codis de la cultura audiovisual i fomenten la seua capacitat per a ser crítics amb els mitjans de comunicació. Però la mostra és molt més: és inclusió i és solidaritat. És una pantalla per a mostrar els temes que més els preocupen com l’assetjament escolar i la igualtat de gènere. A penes han passat 6 anys des de la seua creació i el festival ja s’ha convertit en un referent que ha traspassat les nostres fronteres.

À Punt Mèdia, mitjà oficial

À Punt ha signat un acord de col·laboració amb la Mostra Internacional de Cine Educatiu (MICE) per a difondre i promocionar l’audiovisual educatiu valencià. La plataforma pública valenciana de comunicació tindrà un premi en el certamen, anomenat MICE - La Colla. Igualment, s’hi garantirà la cobertura, amb criteris informatius, dels actes principals de la MICE.

El conveni permetrà que À Punt puga emetre per qualsevol de les seues plataformes els curtmetratges realitzats en els centres educatius i que s’hagen presentat a la mostra. Els audiovisuals seleccionats podran formar part del repositori de l’audiovisual educatiu d’À Punt.

També et pot interessar