Una bandada de porcs senglars, de passeig nocturn per Carcaixent

Almenys una dotzena d'aquests animals salvatges van recórrer el municipi sense que la llum o el soroll del trànsit els intimidara

Porcs senglars a Carcaixent

Ni la il·luminació, ni el trànsit, ni tampoc el soroll dissuadeixen els porcs senglars, que cada vegada s’acosten més a entorns urbans i espais amb activitat humana. De fet, un grup nombrós d’almenys una dotzena d’exemplars es va passejar la nit de passat dilluns pels carrers de Carcaixent, aliens fins i tot als vehicles dels conductors més curiosos que intentaven immortalitzar aquesta insòlita visita en un vídeo. 

Les imatges, que ràpidament s’han fet virals entre el veïnat, mostren els animals avançant pels voltants de la plaça d’Espanya o per carrers com el de Murillo de Carcaixent, durant la nit. 

En els últims mesos aquests animals salvatges estan acostant-se fins a zones amb activitat humana, fins al punt de situar-se a escassos metres de les cases habitades, sense que parega que els faça por el soroll o la llum. La presència dels animals ha començat a causar danys importants en alguns camps de cultiu de la Ribera Alta, on fan malbé les infraestructures, els arbres i, fins i tot en alguns casos, també la collita.

En la majoria de casos en què se'ls ha vist en entorns urbans, els porcs senglars es desplacen en bandades. La capacitat d'adaptar-se i de poder recórrer desenes de quilòmetres, especialment a les nits, fa que en els últims mesos s’hagen deixat veure en zones poblades. 

També et pot interessar

stats