Un xiquet de tretze anys arriba al final del Tetris per primera vegada en la història

Fins ara només la intel·ligència artificial havia sigut capaç de derrotar la màquina

El moment en què l'adolescent Willis Gibson aconsegueix véncer Tetris

Un xiquet nord-americà de tretze anys s'ha convertit en la primera persona que ha aconseguit superar per primera vegada l'última pantalla del Tetris. Aquesta proesa només l'havia assolida la intel·ligència artificial i ara l'adolescent Willis Gibson ha fet història en convertir-se en el primer ésser humà que derrota la màquina d'aquest clàssic joc tan popular en totes les generacions de les últimes quatre dècades.

"Ai, mare!", és l'única frase que podia repetir Gibson en adonar-se que no podia continuar jugant perquè la màquina no generava més pantalles. La partida, que està publicada en YouTube, frega els dos milions de visualitzacions en poques hores i la notícia ha fet la volta al món. Els experts en desenvolupament de videojocs no pensaven que cap ésser humà fora capaç mai d'arribar a aquest punt i que haja sigut un xiquet de tretze anys ha generat encara més sorpresa.

La primera versió de Tetris es va llançar el 1984 i ràpidament es va popularitzar arreu de tot el món en una era en què la indústria dels videojocs s'enlairava amb gràfics i reptes molt simples però addictius. Quaranta anys després de ser creat a l'Acadèmia de Ciències de Moscou durant la guerra freda, Tetris és el videojoc més venut de la història amb 520 milions de còpies.

També et pot interessar

stats