Un periodista alacantí viralitza l'etiqueta MeQueer a Espanya i Sud-amèrica

En només un dia, més de 40.000 persones han compartit en Twitter les seues històries d'homofòbia, entre elles, Miquel Iceta i Ada Colau.

El periodista de Monòver Rubén Serrano ha fet viral a Espanya l'etiqueta MeQueer
El periodista de Monòver Rubén Serrano ha fet viral a Espanya l'etiqueta MeQueer
Isabel González
27 d'agost 2018 - 17:15

Les microhistòries personals de violència i odi contra el col·lectiu LGTBI han trobat un lloc on poder ser compartides a través de l'etiqueta MeQueer que s'ha fet viral arreu del món. El moviment, semblant al MeToo que van protagonitzar mesos arrere les dones que denunciaren públicament casos d'assetjament sexual, s'ha fet viral en només un cap de setmana. A Espanya, ha sigut el periodista de Monòver, Rubén Serrano, qui ha convertit aquest moviment en trending topic a Espanya i bona part de Sud-amèrica, amb més de 100.000 piulades. De fet, l'etiqueta MeQueer ha sigut trending topic a Espanya, Mèxic, Xile o l'Argentina. El tuit original el va publicar l'escriptor alemany Hartmut Schrewe el passat 13 d'agost, però divendres passat, quan el periodista de Monòver se'n va fer ressò, es va viralitzar per Espanya i Sud-amèrica. En només un dia hi va haver vora 40.000 tuits de persones del col·lectiu LGTBI que explicaven les seues experiències personals en castellà, català i basc.  Entre les personalitats que s'hi han afegit està el secretari del PSC, Miquel Iceta, o l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. El Ministeri de l'Interior també s'ha afegit a aquest moviment. 

Entre les històries que es poden llegir sota l'etiqueta MeQueer hi ha suïcidis, pallisses i altres experiències de discriminació i violència quotidiana que minen l'autoestima de les persones que les viuen. Segons Serrano, el qual també ha contat les seues anècdotes, aquest moviment que està prenent força arreu del món ha de servir per a perseguir l'assetjament escolar als xiquets i xiquetes LGTBI i per a fomentar les denúncies per homofòbia. "La majoria no ho fa per por, per vergonya o perquè els tràmits es fan molt llargs i pesats", explica el periodista. Malgrat que a Espanya hi ha igualtat jurídica per al col·lectiu LGTBI, segons Serrano, "estem encara molt lluny de la igualtat real". El periodista de Monòver, que s'ha convertit en un capdavanter del moviment MeQueer a Espanya, va estudiar Periodisme a la Universitat Miguel Hernández d'Elx i a la Universitat de València. Actualment treballa a Barcelona, en Playground Magazine. 

També et pot interessar

stats