Un adolescent indi capta la imatge més nítida de la Lluna

El xic, de setze anys, ha aconseguit una imatge extraordinàriament detallada combinant més de 50.000 fotografies diferents

Fotografia feta per Prathamesh Jaju
Fotografia feta per Prathamesh Jaju
Josep Rico
24 de maig 2021 - 14:28

Prathamesh Jaju és l'adolescent que s'ha convertit en tendència mundial després de compartir en xarxes la que ara per ara és una de les imatges més detallades de la Lluna. Després de vora 40 hores processant imatges i vídeos, el jove instal·lat a Pune (Índia) les va unir per a crear un únic arxiu de 600 MB.

Per realitzar la imatge, Prathamesh va capturar uns 38 vídeos a una distància focal de 1500 i 3000 mm amb una càmera ZWO ASI120MC-S d'1,2 megapíxels, el que va fer que aquesta imatge fora de quasi 50 megapíxels.

A més, Jaju va estudiar les posicions de la lluna i va determinar que el millor moment per a prendre les fotografies era el passat 3 de maig.

Amb setze anys, tot el que ha aprés sobre fer fotografies i processar imatges ha sigut a base d'articles i vídeos de YouTube. Per a ell, l'astrofotografia sols és un passatemps, ja que el seu somni és estudiar astronomia i convertir-se algun dia en un astrofísic de renom.

També et pot interessar

stats