Toc de queda també en les xarxes: TikTok posa restriccions per als menors

La companyia no enviarà notificacions als usuaris de 13 a 15 anys a partir de les nou de la nit; i als de 16 i 17, a partir de les 10

Imatge d'arxiu de TikTok
Imatge d'arxiu de TikTok / À Punt NTC
22 d'agost 2021 - 16:42

TikTok, la xarxa social més popular entre els més joves, intenta millorar els hàbits de consum imposant-los un “toc de queda”. La mesura consisteix a no enviar notificacions a partir de les nou de la nit als menors de 15 anys i de les 10 als menors de 17. Aquesta novetat s'activarà automàticament al compte dels menors, sense que hagen de fer-hi res.

Paral·lelament, i seguint l’exemple d’Instagram, la companyia també endureix les restriccions dels missatges privats. Els menors de 16 anys ja no en poden rebre i, a partir d'ara, els que en tinguen 16 i 17 tindran l'opció deshabilitada per defecte. D’altra banda, els comptes dels que tinguen edats compreses entre els 13 i els 15 anys seran privats, de manera que només podran compartir els vídeos amb els seus seguidors i no amb el conjunt de la xarxa.

TikTok ha anat implementant mesures per als menors seguint l’exemple d’altres xarxes com Instagram o companyies com Apple i Google. Tot i que l'accés està restringit a majors de 13 anys, hi ha molts menors d’aquesta edat que la fan servir. De fet, plataformes com Instagram reconeixen que hi ha joves que donen una edat falsa quan es registren. És per això que la xarxa està desenvolupant noves funcionalitats basades en la intel·ligència artificial i en la tecnologia de l'aprenentatge automàtic per a verificar l'edat dels usuaris.

També et pot interessar

stats