Google Maps recomanarà per defecte la ruta menys contaminant i no la més ràpida

Els ajustaments es podran canviar perquè continue mostrant primer la ruta més ràpida

Imatge d'una cerca en la que Google Maps recomana la ruta amb menys consum per davant de la més ràpida
Imatge d'una cerca en què Google Maps recomana la ruta amb menys consum per davant de la més ràpida / À Punt NTC
07 d'octubre 2021 - 16:37

Google Maps ha anunciat aquest dijous una novetat que aspira a canviar la manera de moure’s del planeta. A partir d’ara, la ruta que mostrarà per defecte serà la més ecològica o menys contaminant.

Es tracta d’un nou tipus de ruta que la companyia va presentar al març i que es calcula d'acord amb factors com el consum de combustible, la congestió del trànsit o la inclinació de la carretera.

El canvi anunciat hui ja està disponible als Estats Units i arribarà a Europa a partir del 2022. Google pretén ajudar a reduir el consum dels vehicles. No obstant això, des dels ajustos de l’aplicació podrem establir que la ruta més ràpida continue sent sempre la recomanada per defecte.

Un canvi en les prioritats de l’algorisme

Per a recomanar les rutes amb menys consum per davant de les més ràpides, Google Maps ha hagut de modificar les prioritats de l’algorisme. A partir d’ara, el fet que una ruta permeta mantindre una velocitat constant, que tinga menys semàfors o que el camí siga pla, influirà a l’hora que siga elegida com la ruta recomanable.

El temps continuarà sent un factor important, però ja no per arribar més ràpid, sinó perquè, normalment, serà la que menys consum genere. Per tant, encara que ara es prioritzarà la ruta amb menys consum, pot ser que, a vegades, coincidisca amb la més ràpida. 

L’exemple que la oferit Google Maps és el següent: una ruta de 13 minuts i una de 14, en què la velocitat és constant, hi ha menys semàfors i el camí és més pla. En aquest cas, l’aplicació apostarà per recomanar la ruta que tècnicament tardarà més temps, però tindrà un impacte menor en el consum perquè permetrà tindre el cotxe en un estat més estable i sense accelerades.

L’objectiu de Google és arribar a evitar més d'un milió de tones d'emissions de carboni cada any, l’equivalent a retirar més de 200.000 cotxes.

També et pot interessar

stats