El doble de Zelenski escapa d'Ucraïna amb l'ajuda dels imitadors de Putin i Kim Jong-un

El trio de dobles de diferents parts del món va coordinar una acció perquè l'imitador de Zelenski poguera eixir de Kíiv i arribar a Polònia

Els imitadors de Zelenski i Putin junts a Polònia després de fugir d'Ucraïna
Els imitadors de Zelenski i Putin, junts a Polònia després de fugir d'Ucraïna / Steve Polonia (Instagram)

Moltes vegades la realitat supera la ficció i ni els millors diaris d'humor haurien ideat una història tan rocambolesca, emmarcada dins del drama de la sagnant guerra de Rússia contra Ucraïna. És el cas d'aquesta notícia en la qual el doble de Putin ajuda l'imitador de Zelenski a fugir d'Ucraïna amb l'ajuda del doble de Kim Jong-un, revelada pel diari britànic 'Daily Star', i que ha corregut com la pólvora.

Originari de l'Uzbekistan, la carrera d'Umid Isabàev va començar després que una foto d'ell al metro es tornara viral, la qual cosa el va portar a convertir-se en un imitador professional. Aquest actor de 41 anys, famós a Ucraïna per la increïble semblança amb Zelenski, ha treballat durant anys com a imitador del president.

Imatge del 2019 d'Umid Isabàev al metro que va fer que iniciara la seua carrera com a doble
Imatge del 2019 d'Umid Isabàev al metro que va fer que iniciara la seua carrera com a doble / Facebook

Aquesta semblança, que durant anys li ha permés guanyar-se la vida, suposava, en canvi, un greu problema quan va començar la invasió russa. Ser idèntic al president, que és l'objectiu número u de Rússia, li van fer témer per la seua vida. Fins ací tot entra dins més o menys del que és lògic.

En un principi Umid Isabàev es va refugiar en els búnquers de Kíiv. Segons ha contat una vegada iniciada la guerra, va rebre propostes d'ajuda tant de Rússia com d'Ucraïna, però no sabia en qui confiar.

El gir còmic es produeix quan per a poder eixir d'Ucraïna, Isabàev rep l'ajuda de dos imitadors, el del president rus Vladímir Putin i el del líder nord-coreà Kim Jong-un. Mentre que el Putin real vol matar Zelenski, el seu doble ajuda el doble de Zelenski a salvar la vida.

El doble de Kim Jon-un i de Putin el 2018
El doble de Kim Jon-un i de Putin el 2018 / Howard X

Howard X, qui s'ha fet passar per Kim Jong-un des del 2013, va pensar en la situació perillosa que vivia el seu col·lega ucraïnés. No el coneixia personalment, encara que van treballar en el mateix documental sobre dobles dels polítics emés per la televisió russa el 2020.

Des d'una ubicació secreta a Àsia que no vol revelar per a evitar ser detectat per les forces de seguretat del dictador nord-coreà, Howard X va decidir enviar-li un missatge i oferir-li pagar el seu viatge per a escapar d'Ucraïna.

Al mateix temps, es va posar en contacte amb un altre amic, Slawomir, conegut com a Steve Poland, l'imitador professional del rus Putin. Des de la seua casa a Polònia, el treball del fals Putin va ser romandre en constant comunicació amb Isabàev durant la seua fugida.

El doble de Zelenski va iniciar llavors la fugida fins a Polònia que li va costar al voltant d'una setmana fins que va travessar la frontera el 12 de març. Un punt on estava esperant-lo un cotxe enviat pel doble Kim Jong-un, qui també es va oferir a pagar el seu allotjament.

Ara Isabàev (Zelenski) i Slawomir (Putin) s'han fet amics i queden al bar. El doble de Zelenski planeja quedar-se a Polònia i trobar treball com a doble. L'imitador de Putin ha dit que junts volen usar la sàtira per a "lluitar contra el règim de Putin".

També et pot interessar

stats