El compte sobre l'apitxat que triomfa en TikTok i Instagram

@apitxat ja té més de 40.000 seguidors a TikTok
@apitxat ja té més de 40.000 seguidors en TikTok

Ell és Josep Xavier Rico Martín, és de Sagunt al Camp de Morvedre, es defineix com a llicenciat en "apitxalogia" i ja té més de 40.000 seguidors en TikTok. El seu contingut se centra en l'humor, sempre fent divulgació lingüística. En alguns dels seus vídeos més vistos utilitza el Google Translate per a fer traduccions divertides del castellà al valencià. Aquest és el més vist amb més de 450.000 reproduccions:

O aquest sobre els insults en valencià amb 143.000 reproduccions:

També aprofita per a explicar els usos correctes del valencià, com aquest vídeo en què explica que cal usar "haver de" i no "tindre que", entre d'altres.

Amb els seus continguts revindica l'ús del valencià en les xarxes socials entre les persones que entenen la llengua, perquè, com diu en el vídeo següent, "no hi ha cap problema, vosté pot continuar parlant el castellà i l'altra persona pot seguir parlant el valencià, perquè hi ha un acte comunicatiu".

@apitxat

Gent valencianoparlant fent coses (inspirat de @madredecroquetas ) #valencià #apitxat #balear #català #galego #euskera #llengües #humor #valentokers

♬ sonido original - Apitxat

També et pot interessar

stats