Bunny, la gossa que es viralitza en TikTok per les seues capacitats comunicatives

Va aconseguir expressar que li feia mal la pota i la seua ama va poder comprovar que hi tenia una espina clavada

Bunny amb la seua catifa per a 'parlar'
Bunny amb la seua catifa per a 'parlar' / TikTok
23 d'abril 2021 - 13:24

Ja són més de sis milions els usuaris de TikTok que segueixen les proeses d’aquesta gossa de quasi dos anys a través del seu compte @whataboutbunny. Ella és Bunny, pertany a la raça sheepadoodle i té una catifa a través de la qual es comunica amb la seua ama, Devine. L’intercanvi d’informació arriba a nivells de complexitat que han sorprés els especialistes en educació canina i també els científics que, fins i tot, motivats per Bunny, han iniciat un estudi al Laboratori de Cognició Comparativa de la Universitat de Califòrnia, a San Diego. 

En els vídeos següents podem comprobar com Bunny fa ús de les paraules de la catifa per a crear frases en què ajunta pronoms amb paraules emotives, preguntes i verbs fins i tot en passat. Algunes de les paraules que la catifa conté són “amor”, “tu”, “nosaltres”, “se n'ha anat”, “per què” i algunes de les construccions sintàctiques que la gossa ha arribat a fer són: “anem a passetjar” o “vullc deixar d’estar en el sofà per a anar dalt amb papà”. Fins i tot, en una ocasió va aconseguir construir la frase “em fa mal la pota”, amb la qual cosa Devine va comprovar que efectivament hi tenia una espina clavada.

@whataboutbunny

Check your doggy’s paws if you live in an area with foxtail ##ouchie ##talkingdog ##cutedog ##communication ##doggyanthem

♬ original sound - I am Bunny

Part del mèrit de la gossa recau sobre la seua ama, ja que, com es pot comprobar en els vídeos, ella no li parla amb monosíl·labs ni imperatius, sinó que construeix frases completes que la gossa es capaç de procesar sense problema. Per exemple, després que Devine li diga “et vullc, Bunny”, ella rep la contestació de la seua gossa “jo també et vull”. 

També et pot interessar

stats