Boji, el gos que viatja en metro

A Istanbul, un gos de carrer s’ha convertit un fenomen a les xarxes per utilitzar el transport públic sense cap acompanyant

El gos Boji, usuari habitual dels busos, ferris, metros i tramvies d'Istanbul \ Murad Sezer (Reuters)
El gos Boji, usuari habitual dels busos, ferris, metros i tramvies d'Istanbul \ Murad Sezer (Reuters)
16 d'octubre 2021 - 19:42

Boji, un gos de carrer, s'ha convertit en una visió habitual en els transbordadors, autobusos i metro de la ciutat més gran d'Europa. Un viatger devot, el gos gaudeix de llargs viatges en transport públic, fins a trenta quilòmetres en un dia. I sense cap acompanyant.

Els funcionaris municipals d'Istanbul que registren els viatges del gos amb un microxip diuen que passa per almenys 29 estacions de metro al dia. Fins i tot se l’ha arribat a rastrejat al mar, prenent un descans de cap de setmana a les illes dels Prínceps davant la costa de la ciutat.

Boji va començar a cridar l'atenció fa dos mesos. "Hem notat que un gos utilitza la xarxa de metro i tren i sap on anar.", va dir Aylin Erol, treballador del metro d’Istanbul. És com si tinguera un propòsit.

Les dades recollides del dispositiu de seguiment mostren línies històriques de tramvia com les preferides per Boji, però també és un passatger habitual del metro. Erol diu que el gos respecta les normes de transport públic i espera que els passatgers baixen abans de pujar al tren.

Li agrada viatjar en els cotxes centrals del convoi, boji en turc, d'ací el nom que li van donar els funcionaris.

Els habitants d'Istanbul publiquen imatges seues a les xarxes socials, i els seus relats tenen més de 50.000 seguidors.

També et pot interessar

stats