Arriben les comunitats de WhatsApp: espais que reuniran grups amb temàtiques o interesos comuns

L’objectiu d’aquesta nova funcionalitat és tindre localitzats els missatges més importants i difondre les últimes novetats

Imatge d'arxiu d'un telèfon amb la aplicació de Whatsapp
Imatge d'arxiu d'un telèfon amb l'aplicació de WhatsApp / Shutterstock

WhatsApp ha anunciat una nova funcionalitat anomenada Comunitats, un nou espai dins de l’app que permet a les persones usuàries organitzar les converses que giren sobre una temàtica o un espai social comú, com ara un club esportiu del qual formen part. 

L’objectiu d’aquesta nova funcionalitat que permet organitzar les converses per temàtiques comunes és tindre localitzats els missatges més importants i difondre les últimes novetats.

Cada comunitat té el seu propi nom –per exemple, el del club esportiu–, i una foto de perfil baix de la qual apareix el nombre de xats grupals que s'han vinculat a aquesta comunitat. També té altres elements distintius, com ara una imatge de fons i una descripció. 

L'administrador o administradora d’una comunitat s’encarrega de crear-la i gestionar-la, i de triar els grups que la formaran mitjançant la creació de nous o incorporant-ne uns altres ja existents. Aquesta persona tindrà control sobre els xats, els participants i els continguts que s'hi comparteixen.

Seguint amb l’exemple, en una comunitat d’un club esportiu, la persona administradora podrà compartir les actualitzacions més importants amb tots els socis i sòcies, alhora que es poden crear grups separats per als diferents esports del club o els diferents tipus d’abonaments. 

Privacitat i limitacions

Les persones usuàries poden decidir qui pot convidar-les a participar en una comunitat igual com es fa actualment amb els xats grupals. A més, WhatsApp ha inclòs eines per denunciar continguts abusius, bloquejar comptes o abandonar les comunitats.

Els grups permetran tindre converses d'interés entre les persones membres, però qui els administre podrà, a més, fer comunicats massius i enviar missatges a totes les persones que participen en una comunitat.

Les comunitats seran privades i no es podrà buscar-ne ni descobrir-ne de noves. A més, hi haurà limitacions per a la reexpedició de missatges. És a dir, els missatges que ja s'hagen reexpedit només podran reexpedir-se a un grup cada vegada, en lloc de cinc, que és el límit de reexpedició actual.

Les converses estan protegides amb l'encriptació d'extrem a extrem, perquè només les persones que pertanyen als grups tinguen accés al contingut i, com a mesura addicional, el número de telèfon de qui participe estarà ocult per a la comunitat en general, encara que serà visible per a qui l’administre i les persones que estiguen en el mateix xat grupal.

Tardarà uns mesos a arribar

Aquesta nova funció, però, encara està en prova, segons ha aclarit la companyia en una trobada amb la premsa, i començarà a llançar-se en alguns països els pròxims mesos, amb l’objectiu de tindre-la disponible de manera global més avant.

A més de les comunitats, WhatsApp també ha anunciat algunes novetats en els grups, com la possibilitat de reaccionar als missatges. També admetran arxius de fins a 2GB per a l'enviament i recepció a través dels xats, s'incrementarà a 32 el màxim de participants en les trucades de veu, i qui els administre podrà a eliminar els missatges equivocats o problemàtics.

També et pot interessar

stats