Air Car, el primer cotxe-avió que completa un vol de 35 minuts

El prototip, dissenyat per un empresari eslovac, va arribar a una velocitat de creuer de 170 quilòmetres per hora

Air Car, el primer cotxe avió del mercat
Air Car, el primer cotxe-avió del mercat / klein-vision.com

Les pel·lícules futuristes han sigut, des de sempre un model en qupè s'han basat gran part dels invents futurs. Ho vam veure amb els hologrames en Star Wars, també amb el control per gestos de Minority report o tota classe d'aparells que han fet servir en les pel·lícules de James Bond que després s'han fet realitat.

Ara, un altre aparell ja és una realitat. Es tracta del cotxe volador. Ho vam veure en El cinquè element, de Bruce Willis. i també en Star Wars, però ara, un empresari eslovac, ha aconseguit enlairar, durant almenys 35 minuts, un cotxe que ha volat des dels dos aeroports internacionals del país est-europeu.

Es tracta de l'Air Car, un prototip d'autoavió híbrid, que funciona amb gasolina normal i un motor BMW. Segons el seu creador, Stefan Klein, l'Air Car pot volar a uns 1.000 quilòmetres seguits a una altura d'uns 2.500 metres d'altura, i ja té unes 40 hores de vol total.

Per a poder enlairar-se, l'Air Car només necessita uns 2 minuts i 15 segons per desplegar les ales, i una de les peculiaritats que té és que no aterra vertical com altres dispositius similars com els drons, sinó que necessita una pista per poder agafar velocitat a poc a poc.

Respecte del pes que pot portar, s'estima que estiga en uns 200 quilos i un màxim de dos persones.

L'Air Car en ple vol
L'Air Car en ple vol / klein-vision.com

Per a realitzar aquest prototip, Klein va invertir poc menys de dos milions d'euros, però s'estima que per a l'any 2040, aquesta indústria tinga un valor d'uns 1,5 bilions de dòlars. De fet, ja hi ha vora 40.000 peticions del cotxe només als Estats Units.

També et pot interessar

stats