Les xifres del 10N: el Congrés

Les valencianes i els valencians triem 32 escons, que es reparteixen en les tres circumscripcions electorals.

Les valencianes i els valencians triem 32 escons, que es reparteixen en les tres circumscripcions electorals de la Comunitat Valenciana.
Les valencianes i els valencians triem 32 escons, que es reparteixen en les tres circumscripcions electorals de la Comunitat Valenciana.

A Espanya hi ha 52 circumscripcions electorals per al Congrés, que es corresponen amb cadascuna de les cinquanta províncies espanyoles, a més de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla. La Llei orgànica de règim electoral general (LOREG) estableix que cada província té garantit un mínim de partida de dos escons, mentre que les dues ciutats autònomes en tenen un. D’aquesta manera, queden assignats els primers 102 escons dels 350 que conformen la cambra baixa. Els altres 248 s’assignen de forma proporcional a la població de dret.

Repartiment d'escons a la resta de províncies

Dels 350 escons que configuren el Congrés, el 10 de novembre a la Comunitat Valenciana en triarem 32, que es reparteixen entre les tres circumscripcions electorals en què es divideix el territori: Castelló (5), València (15) i Alacant (12). València ha perdut un diputat en aquesta convocatòria per disminució de la població.

350 escons per a triar, 32 a la Comunitat Valenciana

A la circumscripció de València concorren 18 llistes, ordenades per ordre de presentació: Partit Comunista dels Pobles d’Espanya (PCPE), Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE), Ciutadans-Partit de la Ciutadania, Partit Animalista contra el Maltractament Animal (PACMA), Per un Món Més Just (PUM J), Podem-EUPV, Som Valencians en Moviment, Auna Comunitat Valenciana (AUNACV), Vox, Més Compromís, Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Amb Tu Som Democràcia, Partit Popular, Retallades Zero-Grup Verd, Avant Adelante Els Verds i Units Actuant per la Democràcia.

A Castelló es podrà triar entre 16 llistes, tres més que a l’abril. Les candidatures són: Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE), PACMA, Per un Món Més Just (PUM J), Ciutadans, Partit Comunista dels Pobles d’Espanya (PCPE), Partit Comunista Obrer Espanyol (PCOE), Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Auna Comunitat Valenciana (AUNACV), Falange Española y de las JONS , Unides Podem-EUPV, Vox, Partit Popular, Més Compromís, Retallades Zero-Grup Verd i Avant Adelante Els Verds.

I pel que fa a la circumscripció d’Alacant, concorren 15 candidatures, les mateixes que el 28A. Són les del Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE), PACMA, Ciutadans, Partit Comunista dels Pobles d’Espanya (PCPE), Els Verds Avant, Partit Popular, Partit Llibertari (P-LIB), Unides Podem-EUPV, Més Compromís, Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Vox, Retallades Zero-Grup Verd, Per un Món Més Just (PUM J).  

També et pot interessar

stats