El PSPV, amb entre 10 i 11 escons, seria la primera força a la Comunitat Valenciana

Li seguirien el PP (7-9), Vox (7), Unides Podem (3-4), Ciutadans (2), i Més Compromís (1).

El PSPV, amb entre 10 i 11 escons, seria la primera força a la Comunitat Valenciana
El PSPV, amb entre 10 i 11 escons, seria la primera força a la Comunitat Valenciana

El PSPV-PSOE tornaria a ser la força més votada a la Comunitat Valenciana en les eleccions generals del 10N, segons els sondeig de GAD-3 per a Forta i RTVE. Així, els socialistes aconseguirien entre 10 i 11 escons, amb la qual cosa mantindrien o millorarien els 10 diputats i diputades de les eleccions del 28 d’abril. 

El Partit Popular, amb entre 7 i 9 escons, tornaria a quedar en segona posició i fins i tot podria millorar els resultats dels anteriors comicis, quan en va obtindre 7. No obstant això, el segon lloc es podria veure amenaçat per la irrupció de Vox, que amb 7 diputats, en guanyaria 4 respecte als anteriors comicis. 

Unides Podem es mantindria com a quarta força, amb entre 3 i 4 escons, tot i perdre entre 1 i 2 diputats. El gran perjudicat de les eleccions seria Ciutadans, que perdria 4 diputats i diputades i es quedaria amb només 2. Per la seua banda, l’aliança entre Compromís i Més País no suposaria una millora dels resultats per a la coalició de Més Compromís, que continuaria amb 1 representant al Congrés. 

Per circumscripcions, a Alacant el PSPV-PSOE aconseguiria 4 escons, seguit de Vox i PP amb 3, i Unides Podem i Ciutadans amb 1. A Castelló, els socialistes traurien 2 diputats, el Partit Popular entre 1 i 2, Vox 1 i Unides Podem entre zero i un. Per últim, a la circumscripció de València, el PSPV n’obtindria entre 4 i 5, els populars entre 3 i 4, Vox 3, Unides Podem 2, i Ciutadans i Més Compromís 1 cadascun. 

També et pot interessar

stats