PSOE i Més Compromís celebren els actes centrals de campanya a València

La situació de Ford, la llei electoral, la reforma fiscal i el sector agrícola, punts d'atenció de PP, Cs, Podem i Vox.

VÍDEO | PSOE i Més Compromís celebren els actes centrals de campanya a València

Primer i últim cap de setmana de campanya, amb actes de tots els partits, molts d'ells a la Comunitat Valenciana. Els candidats a la presidència del govern espanyol del PSOE i de Més Compromís, Pedro Sánchez i Íñigo Errejón, han visitat el territori valencià per a participar en els actes centrals de campanya. 

Acte central dels socialistes a Mislata amb Sánchez

A Mislata s'ha celebrat l'acte central del PSOE, amb la presència del cap de llista al Congrés per València, José Luis Ábalos; del secretari general del PSPV, Ximo Puig, i el candidat a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez. Ábalos ha assenyalat que els principals reptes que haurà d'afrontar el futur govern espanyol són el conflicte amb Catalunya, la desigualtat i la desacceleració. També ha afirmat que, si en l'executiu participa l'extrema dreta, que considera impulsada per partits com PP i Ciutadans, els problemes no es resoldran.

La situació de Ford entra en la campanya del PP

La candidata del PP al Congrés per València, Belén Hoyo, ha reiterat la proposa d'abaixar impostos i d'apostar per un model sanitari públic de gestió privada. En un esmorzar amb militants a l'Eliana, en què també han participat la líder autonòmica, Isabel Bonig, i el candidat al Senat per València, Fernando de Rosa, la situació de la Ford ha entrat en el discurs de campanya. Hoyo ha criticat la reducció d'ajudes del Consell de 23 a 18 milions d'euros a la companyia.

Ciutadans proposa una reforma de la llei electoral

Ciutadans ha mantingut una reunió amb simpatitzants a Godella (Horta Nord), en què han analitzat el sistema electoral. El número dos de la llista al Congrés per València, Vicente Ten, ha afirmat que el règim electoral no representa tots els ciutadans igualment, i ha presentat deu reformes incloses en el programa, com ara la modificació del vot pregat, un sistema de llistes obertes, i l'abaixada al 3% del percentatge de vot mínim per a obtindre representació política. 

Unides Podem reivindica més drets laborals a Castelló

En un acte al parc de Ribalta, a Castelló, la candidata d'Unides Podem al Congrés per Castelló, Marisa Saavedra, ha reivindicat més drets laborals i que la gent puga arribar a finals de mes. La formació reclama més justícia social i posar fi a la precarització laboral i les portes giratòries. Des d'Unides Podem consideren que són el vot útil per a impulsar les polítiques socials i frenar l'entrada de la ultradreta al Congrés.

Vox fa campanya a Morella

Vox ha celebrat un dels seus actes de campanya a Morella, als Ports. Els candidats al Congrés i al Senat per Castelló, Alberto Asarta i Luis Andrés Cisneros, junt amb la presidenta provincial, Llanos Massó, han repartit informació al centre històric. Asarta ha afirmat que volen desmuntar tot allò fals que s'ha dit sobre el seu partit i ha destacat la prioritat sobre els problemes del sector agrícola, especialment de les olives i la taronja, a les comarques del nord.

Errejón reclama responsabilitats al PSOE i a Podem en l'acte central de campanya de Més Compromís 

La coalició electoral Més Compromís ha celebrat a València l'acte central de campanya. En el míting, que ha tingut lloc al teatre Olympia, el cap de llista per València, Joan Baldoví, ha demanat confiança a aquelles persones que van optar per votar el PSOE i Podem, un vot que ha qualificat d'inútil. Per la seua banda, el candidat a la presidència del govern espanyol, Íñigo Errejón, ha reclamat als líders d'aquests partits que dimitisquen si no són capaços de formar govern després de les eleccions.

Esquerra Republicana del País Valencià demana l'alliberament dels independentistes empresonats

Esquerra Republicana del País Valencià ha celebrat el seu acte central de campanya a la presó de Lledoners, a Barcelona, coincidint amb el míting organitzat pels republicans catalans. Davant del centre on compleixen condemna els líders independentistes sentenciats pel Suprem, el candidat del partit al Congrés per València, Jaume Ferrà, n'ha reivindicat l'alliberament. Ferrà també ha criticat el govern del Botànic, al qual ha responsabilitzat perquè el senyal de TV3 no arribe a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats