Els polítics valencians valoren els resultats electorals

Optimisme en PSPV i PP, Unides Podem s’acontenta de mantindre’s, i Ciutadans reconeix que han sigut “molt roïns”.

Els polítics valencians valoren els resultats electorals
Els polítics valencians valoren els resultats electorals

Diferents perspectives i interpretacions dels resultats electorals del 10N: mentre el PSPV-PSOE es mostra satisfet per la victòria del partit, el PP valora la pujada dels populars, especialment a la Comunitat Valenciana; Unides Podem s’acontenta d’haver mantingut la seua força, i Ciutadans reconeix que els comicis han sigut “un desastre” i “molt roïns” per a la formació taronja. Així ho han assenyalat diferents representants valencians dels partits en Les notícies del matí.

Caballero (PSPV): “Som els que millor representem la majoria social de la Comunitat Valenciana”

La secretària general del PSPV a València, Mercedes Caballero, ha valorat positivament els resultats obtinguts pel seu partit en les eleccions. “Continuem sent la força més votada i som els que millor representem la majoria social de la Comunitat Valenciana”, ha assegurat. 

Sobre les possibilitats de formació de govern, Caballero ha apostat per un “govern progressista” i que les aliances naturals serien amb Unides Podem, Més País i altres forces territorials, com ara Terol Existeix. Sobre el fet que el bloc que dretes haja superat en vots el d’esquerres a la Comunitat Valenciana, la socialista ha indicat que “aquest és el discurs dels que no han guanyat les eleccions” i que el PSOE “ha guanyat en les últimes cinc cites electorals”.

Woodward (Cs): “Hem d’aprendre dels errors i ser la força necessària de centre”

El diputat der Ciutadans a les Corts, Tony Woodward, ha reconegut que els resultats electorals per al seu partit han sigut “molt roïns” i que “cal reflexionar i aprendre dels errors per a ser la força necessària de centre”. En aquest sentit, creu que Albert Rivera ha donat de seguida resposta a la situació, assumint de forma personal la derrota i convocant l’executiva de la formació per a veure quins són els passos que es donen d’ací endavant. 

A més, pensa que el fet que el bloc de dretes haja superat en vots al d’esquerres “és una crida d’atenció al govern del Botànic”. Creu que el seu partit ha de continuar com l’opció que ocupe el centre, superant la “polarització produïda en els vots amb el fraccionament de la dreta”.

Bastidas (PP): “Hem demostrat que el PP és l’alternativa de govern”

La síndica adjunta del PP a les Corts, Elena Bastidas, ha valorat de manera positiva els resultats de les eleccions i ha assenyalat que s’ha demostrat que “el PP és l’alternativa de govern”. Així mateix, creu que la pujada de vots del bloc de dretes front al bloc d’esquerres “és un avís al govern del Botànic” i no ha dubtat a indicar que “es troba en una situació cada vegada de major feblesa”. Així mateix, la popular creu que “ha sigut l’estratègia i el tacticisme de Sánchez el que ha portat a dividir el centredreta”, la qual cosa al seu parer ha afectat especialment Ciutadans, amb la pèrdua de vots a favor de Vox.

Gascó (Unides Podem): “Esperem que Pedro Sánchez aprenga a fer acords”

La portaveu adjunta d’Unides Podem, Beatriu Gascó, ha assenyalat que “és evident que aquestes eleccions han enfortit la dreta”, malgrat que ha comentat estar “moderadament satisfeta”, perquè des del seu punt de vista la formació morada ha mantingut els resultats. El que espera és que Pedro Sánchez “aprenga a fer acords” perquè creu que Unides Podem “ha demostrat que es pot governar de forma responsable i estable”. També ha afirmat que espera que eixe siga el principal objectiu de Sánchez, el de formar govern i que es tinga en compte l’experiència valenciana. “Som la segona força del Botànic”, ha assegurat.

També et pot interessar

stats