Dissabte de reflexió, després de la campanya més curta de la democràcia

Set dels escons que es disputen a la Comunitat Valenciana podrien canviar de partit respecte al 28A.

Dissabte de reflexió, després de la campanya més curta de la democràcia
Dissabte de reflexió, després de la campanya més curta de la democràcia

Una vegada acabada una campanya electoral que ha destacat per la brevetat (amb només huit dies per a demanar el vot, és la més curta de la democràcia espanyola), la intensitat dels últims dies dona pas aquest dissabte a una jornada de reflexió i sense agenda pública dels candidats i candidates.

Els polítics que es presenten al Congrés i al Senat per la Comunitat Valenciana dedicaran el dia a passejar, estar amb la família o gaudir del temps lliure.  

El diumenge, 10N, vora 3,7 milions de valencians i valencianes estan citats a les urnes per a votar en les eleccions generals. La crida a la participació ha marcat les últimes hores de la campanya electoral, quan ha tornat el fantasma de l'abstenció. Les formacions polítiques han centrat tots els esforços a seduir els indecisos, que se situen al voltant del 35%, segons el CIS.

Acabat el termini, el vot per correu ha caigut en tot Espanya més d'un 26% respecte a les eleccions de fa sis mesos.  

La Comunitat Valenciana s'ha convertit en epicentre de la campanya electoral en els últims dies i ha rebut la visita dels candidats de les sis principals formacions a la presidència del govern espanyol. És una peça clau en les eleccions, perquè hi ha en joc 32 escons per al Congrés i, ara per ara, n'hi ha set que poden canviar de partit.

També et pot interessar

stats