10N

Ábalos reitera el compromís del PSOE d’encetar la reforma del finançament en el primer any de legislatura

27 min.

El cap de llista del PSPV-PSOE al Congrés per València, José Luis Ábalos, ha assegurat que el partit es compromet a encetar la reforma del sistema de finançament autonòmic en el primer any de legislatura. Així ho ha dit en una entrevista en Les notícies del matí, en què ha reafirmat aquesta promesa: es llançarà la proposta i després s’encetarà la negociació amb les comunitats autònomes.

Així mateix, el candidat socialista ha assegurat que el seu partit té un “compromís ferm” amb els projectes estratègics per a la Comunitat Valenciana, com ara el corredor mediterrani, l’alliberament de l’AP-7 o la millora del servei de rodalia, que ha qualificat com un dels punts estratègics en què cal invertir esforços. 

Pel que fa al model territorial, Ábalos ha assenyalat que “en la pràctica hi ha un sistema federal, tot i que imperfecte”, i ha assegurat que, per a Catalunya, “cal plantejar llei i diàleg, mentre uns plantegem només diàleg i altres només llei”. Per això, afirma que el seu partit aposta per “més autogovern per a Catalunya”, però també incloent en el diàleg el concepte de “lleialtat”.

Pactes en matèries coincidents, però millor acord programàtic

Sobre la possibilitat d’arribar a acords, José Luis Ábalos ha indicat que la seua formació està disposada a dialogar en matèries en què es puga coincidir, però que són més partidaris d’arribar a un acord programàtic. Sobre la possibilitat de coalició amb Podem, Ábalos ha indicat que no és el mateix governar en una comunitat autònoma que en l’Estat. “Els temes que ens separen no els gestionen les autonomies”.

stats