Schwarzenegger alça l'espasa de Conan contra el populisme de Trump

L'actor i exgovernador republicà compara l'assalt al Capitoli amb la nit dels vidres trencats dels nazis en un vídeo en defensa de la democràcia.

Fragment del vídeo que Arnold Schwarzenegger ha penjat en el seu canal de Twitter
Fragment del vídeo que Arnold Schwarzenegger ha penjat en el seu canal de Twitter / À Punt NTC

Enmig de la commoció, en la ressaca per l'assalt al Capitoli, emergeix l'espasa de Conan. L'actor i exgovernador de Califòrnia pel Partit Republicà Arnold Schwarzenegger ha tornat a brandar el mític acer i l'ha alçat contra els enemics de la democràcia als Estats Units. “Com més tempres una espasa, més forta es torna” diu Schwarzenegger, en una metàfora sobre la capacitat del sistema democràtic nord-americà per a superar la insurrecció de la passada setmana. Una democràcia, que han afinat “guerres, injustícies i insurreccions”. “Crec que serem més forts perquè ara entenem allò que podem perdre”, afirma l'estrela de cine.

Aquestes paraules formen part del discurs de set minuts que Schwarzenegger ha penjat en el seu canal de Twitter. Un vídeo de factura hollywoodiana, carregat de simbolisme i de missatges contundents contra Trump i el populisme d'extrema dreta que alimenta. El clip sumava més d'un milió de “m'agrades” hores després de la publicació.

L'assalt al Capitoli, com la nit dels vidres trencats

Schwarzenegger compara l'atac al Capitoli amb la nit dels vidres trencats, i els nazis amb els Proud Boys, una de les formacions supremacistes que donen suport a l'encara president Donald Trump. I ho fa recordant la seua condició d'immigrant austríac, nascut dos anys després del final de la Segona Guerra Mundial, que va ser testimoni directe de la ressaca del populisme nazi en la societat i la família en què va viure els primers anys de vida.

“Tot va començar amb mentides i intolerància” com les que alimenta Trump, explica l'actor, que acusa el president en funcions d'haver intentat un colp d'estat enganyant la gent. “Mon pare i els veïns van ser enganyats amb les mateixes mentides. I sé on els van portar”, diu.

“Trump serà tan irrellevant com un vell tuit”

L'exgovernador de Califòrnia considera a Trump “un líder fallit” que “passarà a la història com el pitjor president [dels EUA]”. “La part bona és que serà tan irrellevant com un vell tuit”, afirma Schwarzenegger, que també acusa de complicitat una part del partit republicà -del qual l'actor és membre- per no parar-li els peus.

En la part final del seu discurs, l'estrela de cine fa una crida a la ciutadania perquè pose el país per davant dels desacords i done suport al “president electe Biden” en “defensa de la democràcia i contra aquells que l'amenacen”. “Amèrica tornarà de la foscor i ens il·luminarà de nou”, pronostica des de l'optimisme l'actor i polític.

Mira el vídeo complet ací.

També et pot interessar

stats