Els demòcrates conserven la majoria a la cambra de representants

El partit demòcrata conservarà la majoria a la Cambra de Representants dels EUA durant els propers dos anys segons Fox News i NBC news.

La congressista demòcrata Alexandria Ocasio-Cortez.
La congressista demòcrata Alexandria Ocasio-Cortez.
04 de novembre 2020 - 07:27

La majoria demòcrata, assolida al gener de 2019, compta amb 232 escons enfront dels 197 dels republicans. En aquestes eleccions es renova la totalitat dels 435 escons de la cambra baixa, amb una majoria demòcrata que ha servit de contrapés a la presidència de Donald Trump durant la recta final del seu primer mandat com a president dels Estats Units. És en aquesta cambra on es va iniciar el procés d’impeachment contra el president Trump per les seues pressions a Ucraïna, procés del qual finalment va ser absolt pel Senat, cambra que controla el partit republicà.

La presidenta de la cambra baixa, la demòcrata Nancy Pelosy, ha expressat la seua voluntat de tornar-se a presentar als seus 80 anys al càrrec si els demòcrates mantenien en control de l’hemicicle. En aquest sentit, Pelosy ha celebrat les projeccions de resultats en què, a més, els demòcrates aspiren a augmentar la majoria entre dos i cinc escons.

La demòcrata Alexandia Ocasio-Cortez revalida el seu escó

La congressista demòcrata Alexandria Ocasio-Cortez, una de les representants de l’ala més esquerrana del partit ha revalidat el seu escó per als propers dos anys amb una àmplia majoria. També han revalidat els seus escons altres congressistes de l’ala esquerrana del partit com Ilhan Omar, Ayanna Pressley o Rashida Tlaib que havien sigut blanc de les crítiques del president Trump.

D'altra banda, Marjorie Taylor Greene, una de les promotores del moviment QAnon i candidata republicana també ha obtingut representació al Congrés per l’estat de Georgia segons les projeccions de la CNN. El moviment Qanon és una de les principals teories de la conspiració de l’extrema dreta dels EUA.

La majoria al Senat, pendent d’uns resultats ajustats

Una altra de les grans batalles electorals és la majoria pel Senat, controlat fins ara pel partit republicà i que renova en aquesta contesa electoral un terç dels seus representants. Les primeres estimacions mantenen la majoria per als conservadors si bé els resultats ajustats en els Estats claus podríen alterar la majoria de la Cambra Alta.

Sarah McBride, primera senadora transgènere dels EUA

L’activista LGTBIQ Sarah McBride ha guanyat un escó al Senat per l’Estat de Delaware segons les projeccions dels mitjans de comunicació., McBride es converteix d’aquesta manera en la primera persona trans en ocupar un escó en la Cambra Alta d’un Estat nord-americà. Al seu compte de Twitter, McBride ha manifestat que “espere que aquesta nit li mostre a un xiquet LGTBIQ que la nostra democràcia és suficientment gran per a ells”

També et pot interessar

stats