Col·legis electorals oberts: quin és el sistema de vot als Estats Units?

Trump ha alertat, sense proves, que es produirà un frau massiu en el sistema de vot per correu.

VÍDEO | Col·legis electorals oberts: quin és el sistema de vot als Estats Units?

Paperetes, vot per correu o vot electrònic. Són les tres modalitats de vot que podrien decidir el futur cap de la Casa Blanca en les eleccions dels Estats Units, que se celebren aquest dimarts 3 de novembre. De fet, el candidat a la reelecció Donald Trump ja va alertar de les dos últimes modalitats de vot, i assegura que es podria produir un frau massiu en aquests sistemes de votació.

Des d’una església metodista convertida en col·legi electoral, el coordinador de Món i enviat especial d’À Punt Notícies a Washington, Vicent Montagud, informa que l’afluència de votants al llarg del matí ha sigut constant, lleugerament major que en les darreres eleccions presidencials. De fet, als Estats Units es pot votar no només als col·legis electorals sinó també en pavellons esportius, centres religiosos i altres instal·lacions.

Enguany serà clau el vot per correu ja que vora 100 milions de nord-americans han triat ja el vot anticipat, un 72% més que en les eleccions de 2016. La participació serà determinant per a decidir si serà Donald Trump o Joe Biden qui decidirà el futur dels Estats Units durant els pròxims 4 anys.

També et pot interessar

stats