Biden es presenta com el futur president dels Estats Units

El candidat demòcrata adreça un discurs al país en què assegura que no esperarà els resultats per a començar a treballar contra la pandèmia.

El candidat demòcrata, Joe Biden, durant el seu discurs a Wilmington, Delaware.
El candidat demòcrata, Joe Biden, durant el seu discurs a Wilmington, Delaware. / Reuters

Mentre continua l’escrutini de vots en sis estats clau, que encara no han adjudicat la victòria a cap dels dos canditats a la presidència dels Estats Units, el candidat demòcrata, Joe Biden, es prepara per a ser el pròxim president del país.

Aquesta matinada, des del quarter general dels demòcrates a Wilmington, a Delaware, Biden ha dirigit un missatge al país en què, en un to conciliador i quasi filosòfic, ha assegurat que “els números són clars. Guanyarem aquesta carrera”.

En contrast amb l’estratègia de Trump, que continua qüestionant el sistema electoral nord-americà i negant la validesa dels vots per correu, Biden s’ha presentat com el futur president de la unió de tots els nord-americans i ha dit que no esperarà els resultats per a començar a treballar contra la pandèmia del coronavirus, que ahir va marcar un nou rècord. Per segon dia consecutiu s'han sumat més de 100.000 contagis, en concret n’han sigut 123.085 en les últimes 24 hores.

El candidat demòcrata té a hores d’ara 264 vots delegats (si incloem els 11 d'Arizona que alguns mitjans li neguen) en el Col·legi Electoral, mentre que el president, Donald Trump, en té 214. Per a ser nomenat president se'n necessiten 270 . Biden lidera a hores d’ara l’estrutini als estats clau de Pennsilvània, Geòrgia, Arizona i Nevada, amb marges molt estrets respecte de Trump.

Pennsilvània, amb 20 delegats, continua sent el premi més cobdiciat, ja que si Biden guanya aquest estat arribaria de manera automàtica a la Casa Blanca. De moment, s'hi ha escrutat el 98% dels vots i Biden lidera el recompte amb 28.877 vots de diferència respecte de l'encara president, Trump.

També hi ha un recompte molt ajustat a Geòrgia, que assigna 16 vots electorals, on Biden guanya per només 4.020 vots, i falta el 2% per escrutar.

A Arizona, l'avantatge que tenia Biden ha anat disminuint fins als 29.861 vots, i ara supera Trump amb el 49,6% dels vots.

Biden guanya terreny a Trump a Nevada, un estat amb 6 vots electorals. La diferència, que s'ha anat ampliant en les últimes hores, és de l'1,8% dels vots (22.697).

També et pot interessar

stats