Biden convida a deixar arrere la divisió de l’era Trump

En el seu primer discurs com a president, el demòcrata promet que governarà per a tothom i que buscarà unir el país.

Joe Biden durant el seu discurs a Wilmington
Joe Biden durant el seu discurs a Wilmington / JimBourg (Reuters)

El president electe dels Estats Units, el demòcrata Joe Biden, ha convidat els nord-americans a deixar arrere la divisió que ha imperat durant el govern de Donald Trump i ha demanat a tothom que li donen una oportunitat.

“Tenim l’oportunitat de véncer la desesperança i construir una nació de prosperitat i amb propòsit”, ha dit Biden en el seu discurs de victòria des de Wilmington, a Delaware, acompanyat per la vicepresidenta electa, Kamala Harris.

El líder ha promés que tractarà de ser un mandatari que unisca el país en lloc de dividir-lo, i per això s’ha dirigit als votants de Trump, que ha rebut més de 70 milions de vots.

Biden ha aprofitat el seu discurs per a agrair a la comunitat afroamericana que el votara massivament tant en les primàries com en les eleccions presidencials, i ha subratllat que el primer objectiu del futur govern serà controlar la pandèmia del coronavirus, que deixa ja prop de 10 milions de persones contagiades i 237.000 víctimes mortals.

Kamala Harris: Sóc la primera, però no seré l'última

Per la seua banda, la vicepresidenta electa, Kamala Harris, ha celebrat aquesta matinada ser la primera dona en la història del país que arriba a la Casa Blanca, i ha promés trencar barreres perquè altres dones puguen arribar a aquest càrrec.

Harris ha agraït als nord-americans que hagen votat per “l’esperança, la unitat, la decència, la ciència i la veritat”, per a donar pas a “un nou dia” en el país.

“Pot ser que jo siga la primera dona en aquest càrrec, però no seré l’última. Perquè cada xiqueta que ens està mirant aquesta nit veu que aquest és un país de possibilitats, ha afirmat Harris.

Vestida de blanc, com les sufragistes, quan fa cent anys del dret al vot femení als Estats Units, Harris va tindre paraules per a totes les generacions de dones “negres, asiàtiques, llatines, natives de tota la història, que han obert el camí per al moment d’aquesta nit”.

Washington, Nova York i Miami celebren la derrota de Trump

L'alegria s'ha apoderat aquest dissabte dels carrers i places al llarg i ample dels Estats Units en conéixer la victòria del candidat demòcrata a les eleccions presidencials, tot i que l'actual mandatari, Donald Trump, continua sense voler admetre'n la derrota.

El cor de la ciutat de Washington, la plaça de Times Square a Nova York i l'emblemàtica Torre de la Llibertat a Miami van ser alguns dels punts de trobada de centenars de persones, que deixant de banda les precaucions per la pandèmia i sense atendre la negativa de l'actual inquilí de la Casa Blanca, van donar per bones les projeccions del recompte i van celebrar la victòria de Biden.

També et pot interessar

stats