Les xifres del 28A: les Corts

Més de 3,6 milions de persones estan cridades a les urnes per a triar els representants polítics a la Comunitat Valenciana.

Les xifres del 28A: les Corts
Les xifres del 28A: les Corts

El diumenge 28 d'abril se celebren eleccions autonòmiques a la Comunitat Valenciana. Més de 3,6 milions de persones estan cridades a les urnes per a triar els representants polítics que constituiran la cambra legislativa valenciana, les Corts. En aquests comicis podran votar un 1,3% més de valencianes i valencians que en la convocatòria anterior, celebrada el 24 de maig del 2015. 

D'acord amb el que disposa l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, un total de 99 diputats i diputades conformen el parlament valencià. Atenent a les últimes dades de població que hi ha disponibles en l'Institut Nacional d'Estadística (actualitzades l'1 de juliol de 2018), a la Comunitat Valenciana viuen 4.948.411 persones. Això suposa que cada diputat o diputada representarà 49.984 valencians i valencianes.

La circumscripció electoral és la província, per la qual cosa cadascuna de les tres que componen el territori valencià té assignat un mínim de vint escons. A més, se n'afegeixen una quantitat a cadascuna de les circumscripcions en funció de la població. Actualment, a Alacant li corresponen 35 escons; a Castelló, 24; i a València, 40. 

Aquestes són les llistes que es presenten a les Corts Valencianes per cadascun dels partits i en cada circumscripció:

També et pot interessar