El vot pregat pot fer canviar 7 escons al Congrés

Més de 100.000 vots poden determinar el futur de diversos diputats.

El vot pregat pot fer canviar 7 escons al Congrés
El vot pregat pot fer canviar 7 escons al Congrés

El vot pregat  és a dir, el vot dels residents a l’estranger, comença a comptabilitzar-se aquest dimecres. Del total del cens, 108.655 dels electors viuen a l’estranger, del que França és el que més electors aporta amb 24.104 seguit de l’Argentina i d’Alemanya. 

En aquest procés està en joc un diputat que podria recaure tant a Compromís com al Partit Popular a Castelló. Ara mateix pertany a la coalició valencianista, que confia que no canvie la situació i es queden amb els 17 diputats a les Corts. En canvi, si recau sobre els populars, passarien de tindre 19 a 20 diputats. 

Set escons arreu de l'Estat es van atorgar per una diferència de menys de 1.000 vots i estan pendents del vot pregat. Són els casos de Saragossa (on Ciutadans està a 77 vots del PSOE), Huelva (amb Vox a 330 vots de Podem), Àlaba (el PP a 384 vots de Bildu), Navarra (Bildu a 408 vots del PSOE), Palència (amb el PSOE a 444 vots de Ciutadans), Balears (amb Ciutadans a 692 vots del PSOE) i Girona (amb En Comú podem a 939 vots d'Esquerra Republicana). 

També et pot interessar

stats