La tendència de vot en autonòmiques i generals possibilitaria un pacte PP, Cs i Vox a l’alcaldia d’Alacant

El bloc de centredreta va aconseguir entre un 9% i un 10% més de suport en les dues cites electorals.

Façana de l'Ajuntament d'Alacant
Façana de l'Ajuntament d'Alacant

La tendència de vot en les autonòmiques i generals possibilitaria un pacte PP, Cs i Vox a l’alcaldia d’Alacant. Segons les dades del passat diumenge l’alcaldia podria ser per a Ciutadans o el Partit Popular, els dos partits que més suport obtenen en el bloc de centredreta segons s'analitzen les dades de les generals o de les autonòmiques. 

Les dades escrutades de les eleccions a les Corts del diumenge passat atorguen al bloc format per PP, Ciutadans i Vox un 9,2% més de suport a la ciutat que la suma de PSPV, Unides Podem-Esquerra Unida i Compromís. 

En concret, els partits que han integrat el Pacte del Botànic van sumar 73.803 vots (el 42,9%), mentre que l’altre bloc en va obtindre 89.474 (el 52,2%).

Una extrapolació dels resultats autonòmics en clau municipal atorgaria 13 actes de regidors al partits que integren l'actual pacte Botànic. Serien 8 per al PSPV, tres per a Podem  i dos per a Compromís. 16 seria la suma de representants entre Ciutadans (7), el PP (6) i Vox (3). 

El comportament electoral en favor de la suma del bloc de dretes s’ha mantingut també en les eleccions generals. El PSPV-PSOE, Unides Podem i Compromís van sumar 76.615 vots (43,8%), mentre que el total de sufragis del PP, Ciutadans i Vox és de 92.850 (53,9%). La diferència entre els dos blocs és de 16.235 vots i un 10,06% més de suport en favor de l’últim. 

Si fem l'extrapolació agafant les xifres de les generals, la diferència entre els dos blocs és la mateixa, 16 per a Ciutadans, PP i Vox, i 13 per a PSPV i Unides Podem. Compromís és quedaria fora del consistori amb l’1,8% dels vots. En aquest cas, Cs i el PP aconseguirien 6 regidors cadascun, i Vox 4, mentre que el PSPV i Podem en tindrien 9 i 4, respectivament. 

En les últimes eleccions municipals del 2015, el PSPV-PSOE, Guanyem Alacant i Compromís van sumar 72.210 (48%), mentre que el PP i Ciutadans en van sumar 66.622 (44,2%).

La diferència de més de 5.500 vots, quasi un 4%, es va traduir en 6 regidors per al PSPV, 6 per a Guanyar Alacant i 3 per a Compromís. La suma de les tres formacions va ser de 15 actes, superior a les 14 que van aconseguir el PP (8 regidors) i Ciutadans (6). 

També et pot interessar

stats