Rivera ofereix al PP governar en coalició per "emergència nacional"

El líder de Ciutadans assenyala que les pròximes eleccions cal "fer fora Pedro Sánchez".

El president de Ciutadans Albert Rivera durant l'acte a La Corunya
El president de Ciutadans Albert Rivera durant l'acte a La Corunya / Cabalar (Efe).

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha oferit aquest dimarts un govern de coalició al Partit Popular per  a "fer fora Pedro Sánchez i els que volen liquidar Espanya". Rivera ha fet aquestes declaracions en el marc d'un acte a la Corunya en el qual ha dit que els pròxims comicis s'han de plantejar com "una emergència nacional" en el qual cal triar entre un executiu amb "Sánchez amb Podem i Torra o Ciutadans amb el PP". 

"O Sánchez" amb un nou govern "Frankenstein" o "Ciutadans amb el PP", ha resumit el líder de la formació taronja, que ha considerat que és "millor que Ciutadans encapçale aquest Govern" perquè és l'única garantia que al capdavant hi haurà un "partit modern, liberal, obert i europeista". 

"Els ciutadans hauran de decidir si aquest govern l'encapçala Ciutadans o el PP", ha dit Rivera davant d'unes 300 persones i al costat de les caps de llista al Congrés per la Corunya i Pontevedra, Marta Rivera i Beatriz Pino, respectivament.

Albert Rivera, convençut que Ciutadans ha de ser qui encapçali aquest govern, ha cridat a la mobilització de l'electorat. "Vull que trenqueu les urnes de vots taronges", ha exposat en un discurs en el qual assegurat que l'elecció és o un govern de Sánchez "amb els separatistes i Podem" o un "Ciutadans amb el PP".

Per tot això, ha fet reiterades crides perquè la ciutadania acudisca a votar el 28 d'abril i done suport al projecte de la formació taronja, amb l'objectiu de portar al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "a l'oposició". 

Casado ho veu "bona idea

"

Per la seua banda, el president del Partit Popular, Pablo Casado, ha respost a la proposta que el líder de Ciutadans, Albert Rivera, li ha fet aquest mateix dimarts. "Em sembla molt bona idea que, quan s'òbriguen les urnes, comptem quants escons tenim el bloc que no vol un govern de comunistes, separatistes i socialistes", ha assegurat.

El líder dels populars ha lamentat que la proposta que Rivera ha llançat arribe just el dia en què "es publiquen les llistes electorals" en el Butlletí Oficial de l'Estat. "No es pot fer res ja", ha lamentat.

En la seua opinió, és "una pena" que Ciutadans "haja rebutjat durant un mes l'oferta del PP" i que, ara, les dues formacions hagen de passar-se "l'altre mes que queda de campanya pensant en aquestes apel·lacions al vot útil".

També et pot interessar

stats