La Junta Electoral no sancionarà Compromís per projectar propaganda electoral sobre el Palau de la Generalitat

Tot i això, assenyala que l'ús d'un edifici institucional amb fins electoralistes és "manifestament improcedent".

Cartell que Compromís va projectar sobre la façana del Palau en l'acte de tancament de campanya
Cartell que Compromís va projectar sobre la façana del Palau en l'acte de tancament de campanya / Europa Press

La Junta Electoral de la Comunitat Valenciana ha rebutjat obrir expedient sancionador a la coalició Compromís i, per tant, no li imposarà cap sanció per projectar sobre el Palau de la Generalitat símbols amb propaganda electoral. Tot i això, assenyala que l'ús d'un edifici institucional amb un objectiu electoral, com és la seu de la Presidència, és "manifestament improcedent".

Així ho apunta en una resolució en què considera que aquesta projecció "es va fer de manera no continuada en el temps", sinó durant la celebració de l'acte de tancament de la campanya electoral que la coalició va organitzar a la plaça de la Mare de Déu de València, i on el Palau era una de les superfícies que envoltaven el lloc on s'estava duent a terme.

El Partit Popular va presentar una "reclamació" en què demanava a la Junta Electoral que declarara que aquella projecció contravenia les normes de la Llei orgànica del règim electoral general (Loreg), l'obertura d'un expedient sancionador i l'eliminació en les xarxes socials de les fotos que hagueren recollit aquella projecció.

També et pot interessar

stats