Correus rep més d'1,2 milions de vots per a les eleccions generals i autonòmiques

A falta de sumar els vots entregats hui, aquesta ja és la segona xifra més alta de vot per correu registrada en la història de la democràcia espanyola.

Correus rep  més d\'1,2 milions de vots per a les eleccions generals i autonòmiques
Correus rep més d'1,2 milions de vots per a les eleccions generals i autonòmiques

Correus ha rebut un total d'1.222.937 vots per correu per a les eleccions generals i autonòmiques que se celebren el pròxim 28 d'abril fins a les dotze de la nit d'ahir.

Aquest nombre de vots representa la segona xifra més alta de vot per correu registrada en la història de la democràcia espanyola. A més, a aquesta xifra històrica hauran de sumar-se els vots arreplegats en el dia de hui, últim dia per a depositar el vot per correu.

Dels vots per correu admesos, la societat estatal té ja en custòdia, en les seues oficines postals de destinació, 935.375 sobres, que seran enviats diumenge a les meses electorals corresponents. En total, s'han establit 60.038 taules distribuïdes entre els 23.196 locals del territori espanyol.

Dispositiu per a la jornada electoral

Correus ha explicat que el seu treball continuarà el diumenge 28 d'abril quan haurà d'entregar els vots tramitats per correu a les meses electorals i, una vegada finalitzat l'escrutini, recollir una còpia de l'acta.

En el moment en què s'òbriguen els locals electorals dels 8.131 municipis d'Espanya, a les 9 hores, s’entregaran els vots en custòdia. Així mateix, els vots que es puguen rebre al llarg de la jornada també es faran arribar a les meses electorals.

Finalment, en acabar la jornada electoral, es recull el tercer sobre amb una còpia de l'acta de l'escrutini. Correus també serà l'encarregat de la custòdia d'aquests sobres i del seu posterior lliurament, dilluns a primera hora, a les juntes electorals corresponents.

Per a això, Correus ha establit un desplegament especial dels seus empleats, integrat per més de 17.000 treballadors que estaran ocupant els llocs de personal de repartiment i en oficines.

També et pot interessar

stats