El PSPV és primera força a Elx però sense majoria absoluta

Una virtual aliança amb Compromís li donaria les regidories necessàries, una per damunt del bloc de la dreta.

El socialista Carlos González Serna celebra els resultats

El PSPV-PSOE ha guanyat les eleccions municipals del 26M a Elx, al Baix Vinalopó, i revalida l'alcaldia exercida per Carlos González-Serna, en uns comicis molt fragmentats als quals es presentava un total de 14 partits. 

Els socialistes han aconseguit un total de 12 regidories, quatre més que en 2015 i el Partit Popular iguala els resultats d'aquelles eleccions, amb 9 regidories. Compromís, Ciutadans i Vox n'aconseguixen 2 cadascun d'ells. Així les coses, una virtual aliança dels socialistes amb Compromís els donaria la majoria absoluta, 14 regidories, mentre que el bloc de la dreta en sumaria 13. 

El PSPV-PSOE i Compromís han governat en minoria pràcticament tota la legislatura perquè el grup Il·licitans per Elx va abandonar el pacte tripartit als 8 mesos d'haver-se iniciat la legislatura. El socialista Carlos González Serna, actual alcalde d’Elx optava a revalidar el càrrec. El 2015 va obtindre 8 regidors. Fins el 2016 va governar amb els suport de Compromís i Il·licitans per Elx i a partir del 2016, governa amb el suport de Compromís i el Partit d’Elx. Excepte quatre anys de govern municipal en mans de Mercedes Alonso del PP (2011-2015), la resta de les legislatures sempre ha governat el PSPV-PSOE. 

La participació ha fregat el 60%, més de 6 punts per sota dels anteriors comicis. 

També et pot interessar

stats