Paola Cannata, politòloga: “Els electors canviaran el seu vot en les municipals”

L’experta apunta a Compromís com el partit guanyador a València i creu que el resultat municipal condicionarà les negociacions dels governs central i autonòmic.

Paola Cannata en 'À Punt Notícies matí'
Paola Cannata en 'À Punt Notícies matí'

La ciutadania vota en clau de proximitat en les eleccions municipals, per la qual cosa els resultats canviaran respecte als comicis estatals i autonòmics. És el que pensa la politòloga Paola Cannata. En À Punt Notícies matí l’especialista ha assegurat que “els electors canviaran el seu vot en les municipals” i ha confiat que Compromís tindrà un bon resultat a la ciutat de València. 

Així mateix, la politòloga creu que els resultats del 26M condicionaran en gran mesura les negociacions per a formar els governs central i autonòmic. Per exemple, Paola Cannata creu que Compromís pot eixir enfortit de la cita de diumenge i negociar una reedició del pacte del Botànic amb una posició de major lideratge. De la mateixa manera, apunta que Podem, en l’Estat, també estarà molt pendent, pel seu desig de passar a formar part del govern de Pedro Sánchez.

Creu que el fet que la Comunitat Valenciana ja haja viscut les eleccions autonòmiques no serà un factor “determinant” per a desmobilitzar el vot, ja que té l’opinió que s’ha viscut una campanya “intensa”, i en aquest cas la població vota amb una altra intencionalitat. El que sí pensa és que la coincidència de les municipals i les europees pot ajudar aquestes últimes a tindre un paper amb més protagonisme. En aquest sentit, Paola Cannata considera que la participació serà un element “fonamental” per al resultat final. 

També et pot interessar