Joan Ribó: “L’única alternativa a València és un pacte de forces progressistes”

El candidat de Compromís a l’alcaldia de la ciutat anuncia que si guanya les municipals posarà en marxa la taxa turística.

Joan Ribó en 'Les notícies del matí'
Joan Ribó en 'Les notícies del matí'

El candidat de Compromís a l’alcaldia de València, Joan Ribó, s’ha mostrat confiat que la seua força política serà la que liderarà el govern municipal. En una entrevista electoral en Les notícies del matí ha assegurat que “l’única alternativa a València és un pacte de forces progressistes”. Ribó ha assenyalat que no té “cap dubte” de renovar el pacte de La Nau i ha posat en valor el treball d’aquests quatre anys de legislatura. “Som el govern més estable de les grans ciutats a Espanya”, ha assegurat.

Entre els punts que el candidat de Compromís pensa que caldria millorar hi ha el de fer més accessible els lloguers a la ciutat. Amb aquesta finalitat, proposa una solució que incloga una part pública i una semipública, amb la col·laboració amb empreses i cooperatives. Una altra de les mesures principals és posar en marxa la taxa turística, de manera que estiga controlada per l’Ajuntament, una eina per a lluitar, ha dit, contra els apartaments turístics.

Sobre altres dels temes destacats en el debat municipal, com la neteja o la mobilitat, Ribó ha ressaltat “l’esforç” fet en aquest temps, ja que segons ha comentat, es partia d’una situació de “deute molt alt” en diferents àmbits. Assenyala que continuarà tenint un perfil “dialogant” i que espera que les mesures que s’han pres tinguen fruit prompte, com ara al Cabanyal. “S’està fent el que hi havia plantejat, però hem d’anar més ràpid”, ha conclòs.

També et pot interessar

stats