Comença la campanya electoral més breu de la història

Els partits polítics criden a la mobilització de l’electorat davant uns comicis de pronòstic incert.

À Punt ofereix una programació especial amb motiu de les eleccions generals del 10N
À Punt ofereix una programació especial amb motiu de les eleccions generals del 10N

La matinada d’aquest divendres ha començat la campanya electoral més breu de la història, amb només huit dies per a demanar el vot. Fins divendres, À Punt ofereix una programació especial, que comença aquesta nit amb un debat entre els candidats dels sis partits polítics amb representació a la Comunitat Valencia

Els partits polítics intentaran durant tota la setmana mobilitzar l’electorat, que arriba a aquests comicis per segona vegada en els últims set mesos. Són unes eleccions de pronòstic incert, amb un repte per davant: acabar amb el bloqueig polític a Espanya i conformar un govern. 

El PSOE es compromet a protegir els treballadors

El PSPV ha celebrat l’acte d’inici de campanya al barri de Sant Marcel·lí, de València, amb la presència del cap de llista al Congrés per València, José Luis Ábalos, i el secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig. A Sevilla, el candidat socialista a les generals, Pedro Sánchez, s’ha compromés en l’inici de la campanya a protegir el treballador que falte al lloc laboral de manera justificada. Dona resposta així a una sentència del Tribunal Constitucional que avala l’acomiadament en aquests casos. Sánchez ha qualificat d’“inacceptable” la decisió, que considera lícit rescindir el contracte per faltes d’assistència justificades, encara que siguen intermitents.

El PP i el repte de donar la volta als resultats

A les set de la vesprada de dijous, a l’Ateneu Mercantil de València, el PPCV ha començat aquesta campanya electoral com una nova oportunitat per a donar-li la volta al marcador respecte als resultats del 28 d’abril i aconseguir arribar al Govern d’Espanya. En aquells comicis, el PP va patir una davallada important en vots que el deixà només amb 66 escons al Congrés. El candidat d’aquesta formació, Pablo Casado, ha fet el tret d’eixida a Sevilla i ha anunciat que les persones que perden el treball no seran desnonades. 

Ciutadans es presenta com a garantia de desbloqueig

Ciutadans ha triat la ciutat de València per a un dels actes principals de començament de campanya. A la cap de llista per aquesta circumscripció, María Muñoz, l’ha acompanyada el síndic a les Corts Toni Cantó, qui assegura que la formació taronja és la garantia del desbloqueig. El candidat a la presidència del govern espanyol, Albert Ribera, ha encetat la campanya d’aquestes eleccions generals a Cadis i s’ha compromés a desbloquejar la situació política a Espanya per a “posar en marxa” el país. 

Unides Podem acusa el PSOE del bloqueig

Unides Podem ha obert la campanya a València recordant que són decisius per a la formació d’un govern progressista i d’esquerres. Els candidats al Congrés a les tres circumscripcions valencianes han ressaltat que la prioritat és defendre les polítiques socials. A Madrid, la portaveu de la formació morada, Irene Montero, ha obert la campanya acusant Pedro Sánchez del bloqueig polític que es viu a Espanya.

Vox defén la unitat d’Espanya

Vox ha donat el tret d’eixida de la campanya a València amb l’objectiu de millorar els tres diputats al Congrés obtinguts a la Comunitat Valenciana en els anteriors comicis. El líder de la formació, Santiago Abascal, ha obert la campanya a Barcelona, on ha fet una crida a la unitat d’Espanya.

Compromís: la veu valenciana a Madrid

Més Compromís, que concorre en confluència amb la formació que encapçala Íñigo Errejón, Més País, ha iniciat la campanya electoral a la plaça de Benimaclet, a València. En les eleccions anteriors només aconseguiren un diputat i ara el candidat al Congrés, Joan Baldoví, espera millorar els resultats. Ha dit que seran la veu dels valencians i les valencianes a Madrid.

També et pot interessar

stats