La Xunta tanca durant cinc dies A Mariña (Lugo) pel brot de Covid-19

La mesura limita els aforaments i redueix els horaris d’obertura dels locals d’hostaleria.

El conseller de Sanitat, Jesús Vázquez Almuiña
El conseller de Sanitat, Jesús Vázquez Almuiña / Lavandeira jr (Efe)

La Xunta de Galícia ha pres la decisió de tancar durant cinc dies la comarca de A Mariña (Lugo) a causa del brot de Covid-19 registrat en la zona, que continua sumant positius. La mesura entra en vigor a les 00:00 hores d’aquest dilluns, 6 de juliol, i pretén evitar eixides de residents de l’àrea a altres territoris i reduir la mobilitat interna.

El reconfinament estarà vigent fins al divendres 10 de juliol, dos dies abans de les eleccions autonòmiques, i afectarà uns 70.000 habitants de 14 municipis.

La mesura limita els aforaments i redueix els horaris d’obertura dels locals d’hostaleria de la comarca, que hauran de tancar a mitjanit durant aquest període.

El brot de Mariña, la detecció del qual es va donar a conéixer el 24 de juny, ha anat sumant casos i aquest dissabte es va disparar fins als 85, d’acord amb les dades de la Conselleria de Sanitat. Malgrat el notable increment de positius, la majoria són asimptomàtics o presenten símptomes de caràcter lleu, d’acord amb les mateixes fonts.

El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, va indicar aquesta setmana que l’origen del brot se situa en “dos o tres bars” de la zona del port de Burela (Lugo).

També et pot interessar