La Xunta de Galícia confina Ourense

La ciutat presenta la taxa més alta de la comunitat autònoma.

Uns operaris municipals realitzen tasques de desinfecció en un carrer d'Ourense aquest dimarts
Uns operaris municipals realitzen tasques de desinfecció en un carrer d'Ourense aquest dimarts / Brais Lorenzo (Efe)

Els ajuntaments d'Ourense i Barbadás tornaran a estar confinats per l'augment de contagis de la Covid-19, de manera que la mobilitat quedarà restringida i només es podran autoritzar els desplaçaments per motius laborals, educatius o de salut.

Aquesta decisió, avalada pel comité clínic d'experts que assessora la Xunta de Galícia en la gestió de la pandèmia i que s'ha reunit aquest dimarts, es produeix després que Ourense haja registrat 88 nous contagis en les últimes 24 hores, la taxa més alta de tot Galícia.

El comité clínic, en comprovar en les últimes jornades com s'arribava o es fregava el centenar d'infeccions diàries, ha pres la decisió, de la qual la Xunta informa en un comunicat, després de la trobada d'aquesta vesprada en la qual s'ha analitzat la situació epidemiològica a Galícia.

Entre les noves mesures adoptades per a contindre’n l'alta propagació, s'ha acordat la prohibició de les reunions de persones no convivents als ajuntaments de Barbadás, Verín, O Barco de Valdeorras, així com a la comarca d'O Carballiño, igual que s'havia fet a Ourense.

En la nota enviada a la premsa, la Conselleria de Sanitat confirma que “queda restringida la mobilitat” als ajuntaments d'Ourense i Barbadás, municipi aquest últim que fita amb la capital provincial i on s'havien desplaçat molts veïns d’Ourense aquest cap de setmana després de les restriccions que ja pesaven sobre la seua ciutat de residència, on no podien ajuntar-se més de sis persones no convivents.

També et pot interessar

stats