Xirivella duplica la taxa de contagi en quatre dies en passar de 3 a 6 positius

El 86% de municipis valencians no registra cap cas en les últimes dues setmanes.

Xirivella duplica la taxa de contagi en quatre dies en passar de 3 a 6 positius

La incidència del coronavirus a la Comunitat Valenciana continua a la baixa cada setmana que passa. Llevat de quatre municipis on s'han registrat repunts molt lleugers (Xirivella, Utiel, Benidorm i Requena), el balanç general evidencia que el nombre de contagis està estabilitzat i disminueix progressivament en la majoria de les poblacions. Segons les últimes dades que ha facilitat la Conselleria de Sanitat, relatives a la quinzena del 21 de maig al 3 de juny, s'han detectat 227 positius per PCR en tot el territori, tres menys que en la sèrie anterior (del 17 al 31 de maig). El 86% de municipis no ha diagnosticat cap positiu més durant les últimes dues setmanes, i només deu localitats presenten més de cinc casos nous durant aquest període.

Taxa de contagis registrada en els últims 14 dies / Elena Tamarit Escrivà

Utiel i Algemesí continuen sent els dos municipis que presenten una major taxa de contagi, però l'increment més cridaner s'ha produït a Xirivella. En aquesta població de l'Horta de 29.623 habitants, el nombre de positius detectats per PCR s'ha duplicat en quatre dies, ja que s'ha passat dels 3 registrats el 31 de maig als 6 a data del 3 de juny. Aquest augment ha provocat que la taxa de contagi puge fins a 2,03 casos per cada 100.000 habitants, quan fa quatre dies era d'1,01. És, a hores d'ara, la tercera en el rànquing.

Els casos de les últimes dues setmanes a Utiel (Plana d'Utiel-Requena) creixen també de manera suau, en passar de 8 a 10. És el municipi amb la taxa més alta de contagi a tota la Comunitat Valenciana, 8,67. El segueix Algemesí en segon lloc, però a distància, ja que en el seu cas baixa a 2,2. En aquesta localitat de la Ribera Alta disminueixen lleugerament els casos diagnosticats en els últims catorze dies, en passar dels 7 que tenia el 31 de maig a 6 el 3 de juny.

A principis de setmana, les dades de Sanitat constataven un repunt de casos a Benidorm (Marina Baixa) fins als 8. Segons les xifres del 3 de juny, la incidència continua pujant, però de manera molt suau, i a hores d'ara es registren 9 positius en les últimes dues setmanes. La variació en la taxa de contagi (d'1,16 a 1,31) és lleu, però situa aquest municipi costaner en quart lloc de la llista si només es tenen en compte poblacions amb més de cinc casos diagnosticats. Requena i Alaquàs presenten taxes d'1,97 i 1,35, respectivament, però només han registrat 4 casos cadascuna.

El balanç en els quatre grans nuclis de població a la Comunitat Valenciana també és descendent. La ciutat de València presenta a hores d'ara 46 positius en les últimes dues setmanes: la xifra és sensiblement superior a la de la sèrie anterior (38) però menor a la registrada entre la quinzena del 13 al 27 de maig, quan hi havia 52 casos. A Alacant (11), Elx (8) i Castelló de la Plana (16) continuen caent els contagis.

El departament de Requena, al capdavant en incidència

Pel que fa als departaments de salut, el de València-Hospital General és, ara per ara, el que presenta el nombre més gran de casos de Covid-19 diagnosticats en les últimes dues setmanes, amb 28. Aquesta àrea sanitària, junt amb la del Doctor Peset i la Ribera concentren 66 dels 227 positius registrats aquest període, quasi un terç.

Però la taxa de contagis la continua encapçalant el de Requena, l'únic que supera la unitat (2,91). Els últims contagis registrats als municipis d'Utiel i Requena motiven el lleuger repunt de positius que experimenta aquest departament sanitari, en passar de 12 a 15 en quatre dies.

La resta, continua estable en general i amb tendència a la baixa excepte el del Peset a València, que augmenta en cinc els casos dels últims catorze dies (passa de 14 a 19) i el de la Plana, que també augmenta en dos els contagis (passa de 16 a 18).

També et pot interessar

stats