La Xina vacunarà 50 milions d'habitants abans del 12 de febrer

L'objectiu és previndre rebrots durant la major migració interna del món, que es produeix durant les vacances de l'Any Nou xinés.

Festa d'aniversari aquesta setmana en un restaurant de la ciutat xinesa de Wuhan, origen de la pandèmia del coronavrus
Festa d'aniversari aquesta setmana en un restaurant de la ciutat xinesa de Wuhan, origen de la pandèmia del coronavrus / Aly Song (Reuters)

La Xina vacunarà 50 milions de persones de grups d'alta prioritat per a les vacances de l'Any Nou lunar, que comencen el 2021 el 12 de febrer. La campanya busca reduir el risc d'un rebrot del virus abans de les vacances de l'Any Nou xinés, entre l'11 i el 17 de febrer, quan es produeix la major migració interna del món. Cinquanta milions de persones és una xifra superior a la població de països com Espanya, encara que representa a penes un 3,5 per cent del total del gegant asiàtic.

Treballadors dels centres de control i prevenció de malalties al llarg del país van ser convocats dimecres passat a una trobada virtual per a preparar la campanya en la qual es distribuiran cent milions de dosis de les vacunes inactivades de les farmacèutiques xineses Sinovac i Sinopharm, que necessiten dues dosis

Es preveu que la campanya comence prompte i la data d'inici pot variar en funció de les províncies del país, encara que les primeres 50 milions de dosis han d'estar llestes el 15 de gener i les segones el 5 de febrer.

Els treballadors sanitaris i els membres de la policia seran els primers entre els grups d'aquesta campanya massiva de vacunació. Entre els grups prioritaris per a la vacunació estan també els bombers, els agents de duanes i de control de fronteres, els treballadors de logística i transport, el personal de residències d'ancians, els enterradors i els funcionaris.

També et pot interessar

stats