La Xina tanca les fronteres als estrangers

La mesura, que començarà a aplicar-se dissabte, afecta també els visats no diplomàtics i els permisos de residència.

Tanca de seguretat  a l'aeroport de Pekín
Tanca de seguretat a l'aeroport de Pekín / Thomas Peter (Reuters)

El govern de la Xina ha anunciat que suspendrà a partir del dissabte l'entrada d'estrangers al país, encara que disposen de visat o permís de residència per la pandèmia de coronavirus, ha explicat el ministeri d'Afers Estrangers xinés en un comunicat en què ha matisat que la mesura és "temporal".

El govern xinés farà algunes excepcions a la prohibició, en el cas d’estrangers que formen part del personal diplomàtic o els titulars de vises “C”, que són les que s’atorguen al personal de serveis del transport internacional. Així mateix, els ciutadans i ciutadanes estrangers “que hagen de viatjar a la Xina per a participar en activitats econòmiques, comercials, científiques o tecnològiques necessàries” podran sol·licitar visats especials en les ambaixades o consolats xinesos.

A més, a partir del pròxim diumenge 29 de març, les aerolínies del país només podran operar un únic vol per setmana a cada país estranger, mentre que les companyies d’aviació estrangeres només podran mantindre un vol per setmana en la ruta aèria que operen amb la Xina.

L’Administració d’Aviació Civil del gegant asiàtic anticipa “mesures més estrictes” per a frenar la propagació del virus en els vols d’entrada i eixida del país, i per a garantir que la càrrega de passatgers siga inferior al 75%,fins i tot reduint encara més les connexions internacionals.

67 casos importats

Segons el comunicat del govern xinés, Pequín "s'ha vist forçat" a adoptar aquestes mesures "per la situació del brot i les pràctiques en altres països". Les autoritats xineses han informat aquest dijous de 67 casos nous, tots importats, i cap transmissió local. També han confirmat la mort de sis persones a la província de Hubei, la capital de la qual és Wuhan.

Fins ara, la Xina ha confirmat 3.287 morts per Covid-19 i un total de 81.285 positius, dels quals vora 74.000 han rebut l'alta, segons l'agència xinesa de notícies Xinhua.

També et pot interessar

stats