La Xina registra un nou repunt de casos de coronavirus

D'altra banda, Seül tanca els bars i discoteques a causa d'un nou brot de Covid-19.

Persones que eixen d'una estació de metro a Pequín, després del brot de Covid-19
Persones que eixen d'una estació de metro a Pequín, després del brot de Covid-19 / Carlos Garcia Rawlins (Reuters)

La Xina ha confirmat aquest diumenge un nou repunt de casos confirmats de coronavirus. Així, s'han registrat 14 casos nous després de deu dies comptabilitzant menys de deu casos. D'aquests, 11 casos han sigut a la província nord-oriental de Jilin. Un altre cas nou s'ha registrat a la ciutat de Wuhan, on hi va haver el primer brot de Covid-19 i que no comptabilitzava casos nous des de feia un mes.

En l'última jornada no hi ha hagut cap mort al país, per tant, el nombre total es manté en 4.633, mentre que 82.901 persones han sigut diagnosticades amb la malaltia, de les quals 78.120 ja han sigut donades d'alta.

A Corea del Sud també s'ha produït un nou brot. S'han registrat 34 nous casos aquest dissabte, la major xifra des del 9 d'abril, en una zona d'oci a Seül, la capital del país, on hi ha hagut almenys 40 contagis en els últims dies.

Aquest rebrot és remarcable, ja que es tracta d'un dels països que millor ha controlat i estabilitzat la infecció i no registrava més de 30 casos des del 12 d'abril. De fet, el nou focus arriba la mateixa setmana en què s'havia relaxat la normativa del distanciament interpersonal i s'havien reobert progressivament escoles i museus.

Les autoritats sud-coreanes han demanat que les persones que hagen visitat els establiments d'aquesta zona d'oci romanguen a casa i se sotmeten al test. A més, el govern metropolità de Seül ha obligat al tancament dels bars i discoteques, mentre que en la resta del país ha augmentat el protocol sanitari en aquests establiments.

Un terç de les morts als Estats Units són en residències de gent major

Als Estats Units, un terç de les morts per coronavirus s'ha produït a les residències de gent major. Així ho ha informat el diari New York Times que, a causa de la manca de transparència d'alguns estats i del govern federal, ha elaborat la seua pròpia base de dades. Segons aquesta publicació, 25.600 persones entre residents i treballadors han mort en aquests centres, mentre que 143.000 persones s'han contagiat en vora 7.500 centres de tot el país.

De fet, en dotze dels estats, més del doble del total de defuncions s'ha registrat en residències de majors. És el cas de Massachusetts, Pennsilvània, Colorado, Virgínia, Carolina del Nord, Rhode Island, Kentucky, Delaware, Kansas, Oregon, Virgínia Occidental i Vermont.

En total, la xifra de morts als Estats Units arriba a 78.113 persones, els casos positius són 1.309.541 i hi ha 212.534 persones curades.

També et pot interessar

stats