La Xina no registra cap contagi local de coronavirus per primera vegada

La revista Nature Medicine demostra que la malaltia és producte d’una evolució natural i que no s’ha creat artificialment en un laboratori.

Un home amb una mascareta
Un home amb una mascareta / Kith Serey (Efe)

La Xina no va registrar cap nou contagi local de coronavirus aquest dimecres, la primera vegada que es dona aquesta circumstància des de l’inici del brot. La Comissió Nacional de Sanitat ha assenyalat que els 34 casos que s’han diagnosticat en les passades 24 hores són viatgers procedents d’altres focus de la pandèmia.

Aquesta xifra suposa un repunt de casos “importats”, ja que el dia anterior van ser 12 dels 13 nous contagis que es van detectar en tot el país. Els 34 casos s’han registrat a Pequín (21), Canton (9), Xangai (2), Heilongjiang (1) i Zhejiang (1). Així mateix, les autoritats sanitàries indiquen que s’han registrat huit noves morts amb pneumònia Covid-19, totes elles certificades a la província d’Hubei, epicentre de la malaltia.

Les xifres oficials situen el total de morts en 3.245, dels 80.928 diagnosticats des de l’inici de la pandèmia, dels quals 70.420 van respondre positivament al tractament i van ser donats d’alta. Així, el nombre de contagis “actius” a la Xina és de 7.263, dels quals 2.314 es troben en estat greu (2.222 dels quals a Wuhan).

Demostren que el virus no s’ha creat artificialment

Sobre l’origen de la pandèmia, la revista Nature Medicine ha publicat un informe que conclou que el coronavirus causant del Covid-19 és producte d’una evolució natural i que no s’ha creat artificialment en un laboratori. El treball ha estat realitzat després de fer-ne una anàlisi detallada de l’ADN, el qual tracta de desmentir les teories conspiranòiques que havien circulat al voltant de l’origen del virus.

També et pot interessar

stats